Hírek

Hazai és gólok!

Magyar és holland bajnoki a mai étlapon...

Honvéd-Gyirmót 1!

A házigazda jobb erőkőből áll, az újoncnak nem jön össze a pontszerzés…
A Kispest eddig jól teljesít a bajnokságban, főleg annak ismeretében, hogy az előző kiírásban igencsak hektikusan szerepeltek a piros-feketék, és végül a 8. helyen zártak. Most az 5. pozíciót foglalják el Rossi mester tanítványai, mérlegük 3-1-2, a Bozsik-stadionban a Paksot verték, a Fraditól kikaptak. Ami Eppelék formáját illeti, nos, egy botlásból érkeznek a mai ütközetre: szerdán a listavezető Vasas tréfálta meg Kamberéket: Bobál kiállítása miatt emberhátrányban futballozva kaptak ki 2-0-ra. Vernesék előtte jól tolták, a DVTK-nak és a Paksnak is három-három gólt lőve diadalmaskodtak. Marco Rossi nem volt elkeseredve a találkozó után, és bizakodva várja a folytatást. A védelembe bele kell nyúlnia, ugyanis Bobál eltiltott lesz.
A Gyirmót simán nyerte meg májusban a másodosztályt, ám egyelőre nem tudja felvenni az első liga ritmusát a sárga-kék egység. Urbányi István alakulata egyedüliként még nyeretlen a mezőnyben, hat fellépésen mindössze két egységet termeltek Mátéék: otthon az MTK-val, illetve idegenben a Mezőkövesden. Az újonc rossz passzban érkezik a fővárosba: a két döntetlen után már négyszer kapott ki sorozatban, szerdán a Ferencváros nyert nála. Nem igazán erősítettek a győriek, így viszont roppant nehéz dolguk lesz a folytatásban. Sérültek vannak a keretben, a szakmai stábnak ez is nehezíti a dolgát.
Az az érzésünk, hogy a Kispest hétközi veresége csak borlás volt. A fővárosiak lényegesen előbbre állnak a csapatépítésben, és ezt bebizonyítják ma este az újonc ellen is. Tippünk így: 1-es!

Sparta Rotterdam-Go Ahead Eagles +2.5! 1!

AZ újoncok ütközetétől gólokat és hazai sikert várunk.
A rotterdami együttes májusban megnyerte a holland másodosztály küzdelemsorozatát, az Eagles pedig a 6. helyen zárt, és osztályozón vívta ki az élvonalbeli indulás jogát. A hazai alakulat a nyáron igyekezett erősíteni, minden csapatrészbe érkeztek új futballisták, és többen közülük már be is mutatkoztak a gárdában. Alex Pastoor társulata az Ajax-szal kezdte a szezont, a piros-fehér-feketék vállalható vereséget szenvedtek a sztárcsapattól. 1-3 lett a vége, de Brognóék kellemetlen perceket okoztak az amszterdamiaknak. Aztán a második körben a Zwolléhoz látogatott a csapat, ahol meggyőző játékkal 3-0-ra ütötték ki a házigazdát. A 4-2-3-1-es alapfelállás támadásban gyorsan 4-3-3-as hadrenddé változik, és a gyors játékosai révén sok gólhelyzetet tud teremteni a Sparta az ellenfelek kapuja előtt. A keretben egy belső védő és egy középcsatár sérült.
A Go Aheadnél februárban váltottak edzőt, az addig jobbára botladozó alakulat aztán Hans de Koning vezetésével szárnyalni kezdett, és meg sem állt az élvonalig. A piros-sárgák is igyekeztek igazolni, de lehetőségeik azért szerényebbek voltak – jobbára a másodosztályból szerződtettek futballistákat. A rajt nem sikerült, a Hága vendégeként beleszaladtak egy sima verésbe (3-0). A következő fordulóban otthon a NEC-cel mérkőzétek meg de Kogelék: a deventeri De Adelaarshorst-ban megrendezett összecsapáson 0-1-ről még fordítani tudtak a hazaiak, de a végén be kellett érniük egy ponttal (2-2). A társulat is a támadófutballt preferálja, így akár egy jó kis meccs is kikerekedhet az újoncok párharcából. A keretben egy támadó középpályás sérült, de már huzamosabb ideje.
A hazai alakulatot tartjuk favoritnak, de a gólokban is látunk értéket. Az idén februárban még a másodosztályban 3-1 lett a végeredmény Rotterdamban. Mi így az 1-es mellett a +2.5-ös opciót is favorizáljuk!

Olvasói sztorik