Hírek

Hendis hazai, sima hazai

Ma az EL-ben néztünk körül...

FK Krasznodar-Partizani Tirana (0-1) 1!

A Fradi-ölő kiscsapat ma nagy pofont kaphat Oroszországban…
Oleg Kononov jó kis csapatot rakott össze Krasznodarban, A gárda májusban az előkelő 4. helyet szerezte meg az orosz élvonalban. Hazai környezetben félelmetesen teljesítettek a zöldek, pontjaik zömét itt gyűjtötték. Augusztusban aztán ott folytatták Ariék, ahol tavasszal abbahagyták. Két hazai nyertes bajnoki után idegenben ikszeltek, így az élről várják a folytatást. Ami az EL-selejtezőt illeti: a máltai Birkirkara ellen oda-vissza nyert a brigád. A keret nem lesz teljes, egy védekező középpályás eltiltását tölti majd.
A Partizani a BL-ben kezdte az idei pályafutását, pontosabban az EL-ben lejátszott egy mérkőzést, de miután az aktuális bajnokot, a Skenderbeut kizárták a sorozatból, így az elitligába kerólt át. A Ferencváros ellen sikerrel vették a pirosak az akadályt, aztán a BL-szereplésüknek a Salzburg vetett véget. Most maradt az Európa Liga, és ismét egy nehéz ellenfél vár Adolfo Sormani legénységére. A tiranai együttesről sok jót elmondanánk, de nem nagyon tudunk. Szervezett csapat, de kevés az igazán kreatív focista a keretben. Ekuban, Fili és Vila egyaránt ügyes játékos, de messze vannak az európai élvonaltól. A bajnokság még nem kezdődött el, a gárda viszont a selejtezők miatt már régóta játékban van, A keretben egy bekk eltiltását tölti, egy szélső pedig sérült.
A Krasznodar klasszisokkal erősebb alakulat, és ezt ma hazai pályán érvényre is juttatja. Biztosak vagyunk az orosz sikerben, legalább kettő lesz közte a végén a Krasznodar javára. Tippünk így hendis H!

Sassuolo-Crvena Zvezda 1!

Komolyan veszik az EL-t a zöldek, ma előnyt szerezhetnek a szerbek ellen a visszavágóra!
Az olasz alakulat az előkelő 6. pozícióban zárt májusban, így formált jogot az EL-indulásra. Eusebio Di Francesco remek csapatot épített fel, amely nemcsak eredményesen, de olykor látványosan is futballozott az elmúlt kiírásban. A nyáron Vrsaljkot elveszítették a zöldek, rá az Atletico Madrid csapott le, de az érkezési oldalon nem hangzik rosszul Duncan (Sampdoria), Ariaudo (Empoli) és Politani neve sem. A Serie A még nem kezdődött el, de a társulat már játszott tétmeccset. Az előző EL-körben a Luzernnel találta szembe magát a gárda, és az idegenbeli 1-1 után a Mapei Stadionban 3-0-ra győztek Berardiék. A Sassuolo erős csapattal lépett pályára, tehát a klubnál komolyan veszik a sorozatot.
A Zrvena Zvezda magabiztosan nyerte meg a szerb bajnokságot, így a BL-ből indulhatott. AZ első kanyarban a Valletta ellen oda-vissza nyertek Miodrag Bozovic mester fiai, majd következett a Ludogorec Razgrad, amellyel szemben csak a hosszabbításban maradt alul a szerb legénység. A csalódást feldolgozták a piros-fehérek, a bajnokságban vigasztalódnak. Veretlenül állnak az élen, Risticék legutóbb a Radnicki Nist győzték le vendégként. A keretben egy eltiltott támadó középpályás nem áll rendelkezésre.
A Luzern ellen bebizonyította a Sassuolo, hogy igen is komolyan veszik az Európa Ligát. A főtáblára kerüléshez túl kell jutni a szerbeken, ehhez pedig otthon mindenképpen győzni kell. Sikerül is Sansoneéknek, tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik