Hírek

Apját akarta meggyilkolni a sokkolóval megölt Premier League-csatár?

Megszólalt a gyászoló apa, a báty és több szomszéd is – úgy fest, Atkinson önkívületi állapotban volt.

Kapcsolódó cikkek

Hosszú ideig csaphat még újabb és újabb hullámokat a hétfő hajnalban a rendőrség által halálra sokkolt Dalian Atkinson ügye. A hírről a Rangadó.hu is beszámolt, de azóta újabb fejlemények láttak napvilágot.

A korábbi Premier League-csatárt apja házának bejáratánál sokkolták a rendőrök. A 48 éves Atkinson előbb rosszul lett, majd a mentők kihívása után szívrohamot kapott, így a kórházba beérve gyakorlatilag csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A rendőrséget egyébként a szomszédok valamelyike értesítette, aki felfigyelt a zajra. Az ex-játékos ugyanis édesapja életét fenyegette, erről bátyja, Kenroy nyilatkozott.

– Depressziós volt, mert veseelégtelenség miatt heti háromszor dialízisre kényszerült. Őrültként viselkedett, amikor megérkezett. Volt egy cső a vállában, ezt kitépte, így vérben úszott. Édesapámat a torkánál fogva ragadta meg, és azt mondta, meg fogja ölni. Azt mondta neki, hogy engem, Paul bátyánkat és Elaine húgunkat már megölte, ezért most érte jött – avatta be a Sunt a szörnyű részletekbe Kenroy.

A kiérkező rendőrök kopogását követően az apja, Ernest beszámolója szerint Dalian csak annyit mondott, „ne mozdulj”, majd nyitotta az ajtót. Agresszív viselkedése miatt 50 ezer volttal sokkolták, ami nem hatott. Ekkor a korábbi Aston Villa-játékos ezt kiabálta:

– Nem működik! Én vagyok a Messiás!

Atkinsont végül a harmadik sokkolás vitte földre, ekkor el is ájult.

– Nem láttam őt, csak a villanást. Azóta nem tudtam aludni. Nem tudom, hogy Dalian drogozott-e vagy részeg volt, amikor hozzám jött, de feldúltnak és izgatottnak tűnt – nyilatkozta az apa.

A történtekben a jelek szerint a rendőrségnek is óriási felelőssége van, erről számolt be a család egyik barátja is.

– Dalian a rendőrök felé mozdult, ezért sokkolták. Amikor már a földön volt, a női rendőr gumibotjával a hátát ütötte, míg a férfi a fejére taposott, később meg is rugdosták. A család mindent tudni akar az esetről.

Mivel túlkapás gyanúja merült fel, a rendőrség független panaszkezelési bizottsága (IPCC) is elkezdte vizsgálni az esetet. Ők az alábbi közleményt adták ki:

– A West Mercia Rendőrséget egy telfordi, Meadow Close-i ingatlanhoz hívták ki vasárnap hajnali fél kettő körül. Eleinte két rendőr látogatott a házhoz és az Atkinsonnal lévő interakciók nyomán egyikőjük sokkolót használt az ingatlan bejárata előtt. Később több rendőr érkezett. Atkinson rosszul lett, ezért mentőt hívtak. A helyszínen kezelték és kórházba szállították, ahol később a halál beálltát állapították meg.

– A West Mercia Rendőrség jelentette az esetet az IPCC-nek, mi pedig nyomozókat küldtünk a helyszínre, hogy kivizsgálhassák a történteket. A nyomozók azóta házról házra járnak és információt gyűjtenek a környéken. A sokkoló adatait letöltöttük és kivizsgálásra küldtük. A boncolást a hét folyamán elvégezzük. Egyik intézkedő rendőrön sem volt kamera – állt a közleményben, amelyet az IPCC elnökhelyettese még kiegészített.

– Szeretném biztosítani az embereket, hogy teljes körű kivizsgálást kezdeményeztünk a rendőrök cselekedeteivel kapcsolatban, beleértve a tett erősségét és típusát. Nyomozóink találkoztak az Atkinson-családdal, és elmagyarázták az esettel kapcsolatos szerepünket, továbbá kineveztünk egy kapcsolattartót is, aki értesíti őket a fejleményekről – fogalmazott Rachel Cerfontyne.

A korábbi futballista egyébként nem sokkal az incidens előtt hosszas viták után elérte, hogy az angol Hivatásos Labdarúgók Szövetsége állja a kezelése költségeit.

A szomszédok szerint az egyébként Porschét vezető egykori sztárt mindenki ismerte a környéken, sokszor látogatott a zsákutcába. Érkezései alkalmával több ember is összegyűlt körülötte, jól kijött az utca lakóival.

Atkinson a 90-es években volt pályája csúcsán, lent látható, gyönyörű szólógólját 1992-ben szerezte, ezt később az Év Góljának is megválasztották. Az Aston Villával abban a szezonban ezüstérmes lett. 1994-ben gólt lőtt a Wembley-ben, a birminghamiek pedig megnyerték a Liga Kupát a Manchester United ellenében. Később a Fenerbahcénél, a Manchester Citynél, Szaúd-Arébiában és a dél-koreai Daejeon Citizen, valamint Jeonbuk Hyundai Motors csapatainál játszott.

Olvasói sztorik