Hírek

Gólok és kettes!

Ma maradunk a "Monarchiában"...

Kapfenberg-Wattens +2.5!

Az osztrák másodosztály rangadóján jöhetnek a gólok…
A Kapfenberg remekül kezdte a pontvadászatot, négy játéknapot követően 10 egységével az előkelő 2. helyet foglalja el. Otthonában, a Franz-Fekete-Stadionban egyszer ikszelt, egyszer pedig győzött. Itt jegyeznénk meg, hogy eddig minden fellépésén rúgott is és kapott is gólt. A gólkülönbsége 9-4, a formája pedig rendben lévő: két túr, hat pont – legutóbb Victor Joaoék a Lustenaut verték 3-1-re magabiztos játékkal. A bosnyák Abdulah Ibrakovic vezetőedző a nyáron vette át a gárdát, és eddig olybá tűnik, kinevezése remek választás volt. A keretben egy eltiltott jobbszélső nem bevethető, friss sérült nincsen.
A Wattens újonc a ligában, ám eddig nem úgy tűnik, mintha a zöld-fehérek megilletődötten élnék meg az osztályváltást. A társulat a 3. 7 ponttal, viszont Thomas Silberberger legénysége eddig mindkét idegenbeli ütközetét megnyerte, nem is akárhogyan. A két csatában 5-1-es gólkülönbséget hozott össze. Ellene szól, hogy veretlenségét épp legutóbb veszítette el, amikor is a Wiener Neustadt nyert nála 1-0-ra. Ezen a meccsen egy középpályást kiállítottak, ő ma eltiltását tölti, rajta kívül két belső védő marad ki a keretből sérülés miatt.
Mindkét együttes hajlamos a nyílt játékra, és ebből indulunk ki. A hazaiak tűnnek esélyesebbnek, de a találatokban jobban bízunk. Tippünk így: +2.5!

MTK-Videoton 2!

Noha megszerezte első bajnoki gólját az MTK, és játszott egészen elfogadhatóan Debrecenben, a remeklő fehérváriak ellen nem lesz sanszuk Kantáéknak…
Öt fordulót követően a fővárosiak 2 ponttal a 11., utolsó előtti helyen állnak. A Gyirmót és a Debrecen ellen jött össze a remi – ez utóbbi éppen szombaton, a Nagyerdőben. A kék-fehérek megszerezték első idei találatukat is, ám ezúttal ez csak a döntetlenhez volt elegendő.
Dunaújvárosban, a kékek átmeneti otthonában eddig mindhárom bajnokijukat elveszítették Vadnaiék: a Vasas, a Mezőkövesd és a Haladás is nullra tudott nyerni náluk. Teodoru Vaszilisz alakulatában nagyon sok a fiatal futballista, az idei év vélhetően rámegy Vogyicskáék csapatba építésébe. Jó hír, hogy szombaton már pályára léphetett Torghelle Sándor – a rutinos támadó jelenléte rengeteget számít a fővárosiaknál.
A fehérváriak Berg mesterrel a kispadon vágtak neki a szezonnak, és eleinte ugyan botladoztak a piros-kékek, a dániai EL-búcsút követően magukra találtak Negóék. A társulat 7 egységével a 7. a tabellán, az első három fordulóban mutatott dadogós játék után a két újoncot játszi könnyedséggel fektették két vállra Pátkaiék. A tavalyi ezüstérmes kerete magyar szinten kifejezetten erős, és a rutin mindenképpen mellettük szól.
Az MTK ugyan bravúros pontot szerzett Debrecenben, ma nem jár ilyen sikerrel. A Videoton lendületbe jött, alig ha a csikócsapat ellen botlanak. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik