Hírek

Gólok mindenhol!

Ma Hollandiába és Svédországba látogatunk el...

Utrecht U21-Dordrecht +2.5!

A holland másodosztályban rendre jönnek a gólok. Ma is ezt várjuk az újonc mérkőzésén.
Az Utrecht második csapata először indul a másodosztályban. A gárda az első fellépésén nem tudta megnehezíteni a jóval esélyesebb bredai alakulat dolgát, Robin Pronk fiai 4-1-es vereségbe szaladtak bele. A klubnál remek utánpótlásnevelő munka folyik, a Jupiler League-ben való szerepléssel a fiatalok nagyszerű meccsrutint szerezhetnek. Mindössze két túlkoros kapott helyet az állományban, a nyári igazolási időszakban néhány ügyes futballistát sikerült átcsábítaniuk a PSV és az AZ Alkmaar tartalékcsapatától.
A Dordrecht néhány éve még az első ligában szerepelt, ám a májusban véget ért pontvadászatban csak az alsóházban zárt. Új edzővel, Gérard de Nooijer-rel a padon vágott neki a brigád az idei kiírásnak, amelyet egy FC Oss elleni hazai iksszel kezdett: hiába szerezték meg a vezetést Ariasék, a vendégek még az első játékrészben egyenlítettek, kialakítva az 1-1-es végeredményt. A szakvezetés nincsen egyszerű helyzetben, ugyanis a nyáron tucatnyi, zömében fiatal focista érkezett a gárdához. A védelmet szinte újra kellett alakítani a mostani bajnokságra.
A két alakulat minden bizonnyal majd a tabella második felében foglal helyet a végelszámolásnál. Az Utrecht U21-es csapatának még szoknia kell a másodosztály légkörét, és bizony Dordrechtben is új csapatot kell építeni. A támadójáték dominanciáját várjuk, ennek megfelelően három gólt. Mi a +2.5-ös opcióra fogadunk!

Sundsvall-Hammarby +2,5!

A házigazda mélyrepülésben van, ráadásul alaposan meggyengült a nyáron. A Hammarby nagy menekülésbe kezdett. Nem állnak be a csapatok, nyílt mérkőzés várható!
A Sunsdvall egészen jól kezdte a bajnokságot: május közepéig minden rendben ment, utána viszont megszakadt valami. Azóta két meccset nyertek, egyet ikszeltek, hatszor pedig kikaptak. Az utolsó két bajnokijukon pont nélkül maradtak, így egy cseppet sem meglepő, hogy 22 egységükkel immáron csak a 10. pozíciót foglalják el a svéd élvonalban. Otthonukban, a Norrporten Arénában negatív a mérlegük (3-1-4), gólkülönbségük ezzel szemben 14-12. Utolsó hazai sikerüket május közepén aratták – nem mostanában tehát. Roger Franzen alakulatának visszaesésében nagymértékben közrejátszott az a tény, hogy két gólerős támadójukat eladták: egyiküket a Grashoppersnek, a másikukat épp mai riválisuknak. Hogy tetézzük a bajt, egy védekező középpályásuk eltiltott lesz, egy jobboldali középpályásuk és egy védőjük pedig sérült…
A Hammarby a 20 ponttal a 12. helyen áll, de volt már rosszabb pozícióban is a zöld sereg. A hullámzó, pontosabban gyengébb kezdés után az utolsó hat bajnokijukon megemberelték magukat Nanne Bergstrand tanítványai: ebben a periódusban 3-1-2-es sorozatot toltak, az elmúlt két találkozójukat pedig egyaránt megnyerték. Nyugalomra azonban semmi ok, ugyanis a 14., már osztályozós Djurgarden a játéknap előtt 18 pontnál járt… A brigád vendégként 2-1-5-ös mutatóval rendelkezik, gólkülönbsége 13-18 – minden fellépésükön betaláltak Israelssonék. Jó hír, hogy a keretben egy középpályáson kívül mindenki bevethető.
A Sunsdsvall over/under mutatója 11/6, a Hammarbyé 12/5, ősszel mindkét fél betalált (1-1). Ma meglepetést szimatolunk, szerintünk nem kap ki a vendég alakulat, ám a találatokban biztosabbak vagyunk. Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik