Hírek

Gólok és hazai!

Zwolle-Sparta Rotterdam +2,5!

A holland bajnokságban gyakran szaladunk bele gólos történetekbe – ma is nagy sansz van három találatra…
A Zwolle erős középcsapat volt az előző kiírásban, hazai pályán kifejezetten erősen teljesített. A támadósora félelmetesen ment előre, otthon 35 gólt termelt az alakulat. A nyáron igyekeztek erősíteni, minden csapatrészbe érkeztek új futballisták. Ron Jans vezetőedző csapata a felkészülési időszakban igencsak hektikusan szerepelt, a bajnoki rajton viszont értékes pontot szereztek Nijmegenben (1-1). A 4-5-1-es felállás gyorsan átalakulhat 4-3-3-as hadrenddé, így Achahbar, az egyetlen klasszikus center kellő támogatást kaphat a szélekről. A keretben egy középső védő, egy védekező és egy támadó középpályás sérült.
A Sparta a második vonalban tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott, kiemelkedően szerepelt, így simán váltott osztályt. Alex Pastoor vezetőedző nagy feladatot kapott a nyáron: tucatnyi játékost kellett beépítenie a csapatába. A felkészülési időszakban nem ment rosszul a piros-feketéknek, így bizakodva várhatta a rajtot a gárda. Az Ajax ellen jó kis meccset játszottak El Azzouzi, felvállalták a 4-3-3-as hadrendet, és ezáltal a nyílt játékot. A vége 1-3 lett, de az újonc nem vallott szégyent. Kijöttek persze a hibák is, a védelem még nem zárt kellőképpen. A keretben vannak sérültek, egy védő, egy védekező középpályás és egy támadó nem lesz bevethető.
A IJsseldelta Stadionban az előző kiírásban is nehéz dolguk volt a vendég együtteseknek. A Zwolle kerete erősebb, de a Sparta is betalálhat. Három találatot legalább várunk a mai ütközettől. Tippünk így +2.5!

Debrecen-MTK 1!

A Loki kezd magára találni, a fővárosiak viszont csak szenvednek. Nem ma támad fel az MTK…
Leonel Pontes személyében portugál vezetőedző irányítja a debreceniek szakmai munkáját. A szezont még Kondás Elemérrel kezdték meg a piros-fehérek, de a korai EL-búcsú, majd a bajnoki botlások után a tréner felajánlotta lemondását. Két meccsre Herczeg András ült le a padra, és a váltás jót tett: a Gyirmótot és a mezőkövesdet is legyőzték Takácsék, így hét pontjukkal a 4. helyen tanyáznak 4 játéknapot követően. A mai mérkőzésen mutatkozik be tehát a luzitán szakember, aki segítőivel érkezett a klubhoz. Pontes mester három évre írt alá a hajdúságiakhoz, nagy kérdés, hogy miként sikerül az akklimatizálódás. A keretben Tisza nem bevethető, mert a múlt héten kiállították.
Az MTK bajban van. Az előző kiírás egyik meglepetéscsapata jelenleg az utolsó a tabellán, mindössze egy egységet szerzett, viszont még nem lőtt gólt! Pedig Kantáék a sorsolásukra sem panaszkodhatnak, hiszen a bajnokság elején a Vasas-gyirmót-Mezőkövesd-Haladás négyessel találkoztak. Ennél csak nehezebb széria következik, az már biztos. Az EL-ben egy kört tudtak menni a kék-fehérek, aztán a Qabala megálljt parancsolt Torghellééknek. Apropó, Torghelle. A rutinos csatár letöltötte eltiltását, így a Nagyerdőben már pályára léphet.
Egy új edző érkezése rendre felrázza a csapatot, mindenki igyekszik bizonyítani, hogy helye van a kezdőben. Az MTK-nál hiányzik a kreativitás a játékból, a fiatalok beépítése egyelőre akadozik. Azt gondoljuk, hogy a Loki sikerrel veszi a következő akadályt is, a kék-fehéreknél pedig hamarosan gondolkodhatnak az edzőváltáson… Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik