Hírek

Norvég egy, svéd kettő!

Az északi ligák élvonalaiból csemegéztünk...

Haugesund-Tromsö 1!

Izgalmas meccsre van kilátás: a Haugesund végre megint nyert új edzőjével, a Tromsö pedig a kiesés elől menekül, de nagyon tartalékos lesz. A hazai pálya előnye dönthet…
A Haugesund stabil középcsapatnak számít a norvég élvonalban. A kispadon július közepén váltás történt, Dempsey mester már a Djurgarden gárdáját irányítja. Érkezett az olasz Andrea Loberto, aki győzelemmel mutatkozott be, majd viszont jött két vereség (egy durva Trondheimben, 6-0, és egy kínos otthon a Songdaltól, 0-1), aztán viszont a Stabaek vendégeként újra három pontot ünnepelhettek a kék-fehérek (0-1). A forma tehát szeszélyes, ám hazai pályán eddig egészen jól tolják a fiúk. A 6. helyen állnak 31 egységgel, otthon 5-3-1-es mérleget produkálva. A 3-5-2-es hadrend nem változik, friss sérült nincs, két alapember, egy bekk és egy középpályás visszatérhet eltiltásából.
A Tromsö a 11. 21 pontjával, az osztályozós pozíciótól csak két egység választja el. Idegenben termékenyebbek a pirosak, 3-3-4 a túramérlegük. Bard Flovik alakulata eddig nagyon hullámzóan teljesít, a Bodónál aratott siker után otthon kaptak ki a másik rivális Aalesundtól. A társulat csatár gondokkal küzd, a keretben hárman is sérültek, köztük a házi gólkirály is. Egy bekk ugyancsak kimarad. Espejordékra nehéz mérkőzések várnak, ám ha a legutóbbi játéknapon mutatott formájukat hozzák, könnyen bajba kerülhetnek.
A Haugesund otthonában erős, a vendégek pedig tartalékosak lesznek. Mi a hazaiaknak szavazunk bizalmat, érzésünk szerint a pontok a vendéglátónál maradnak. Tippünk így: 1-es!

Kalmar-Malmö 2!

A Malmö lendületbe jött, ma sem szakad meg a sorozata!
A Kalmar 21 pontjával a 11. helyet foglalja el a tabellán. A gárda totálisan kiszámíthatatlanul teljesít az idei kiírásban, meglepetéseket okozott pozitív és negatív oldalra egyaránt. Erre jó példa, hogy simán kikapott a kiesőjelölt Geflétől, viszont épp Malmőben ikszelni tudott. Nagy érvágást jelentett a gárda számára, hogy legjobb gólvágójukat eladták a nyáron: Marcus Antonsson már a Leeds United együttesét erősíti. Otthon 3-3-2-es a mérlegük, és április óta nem is kaptak ki Peter Swärdh fiai. Legutóbb a Hammarbynál vizitáltak a fiúk, és ki is kaptak 2-1-re. A keretben még egy csatár és egy védő sérült, az ő pótlásuk nem egyszerű feladat a tréner számára.
A Malmö lendületbe jött, a kékek 38 egységgel a 2. helyen áll, és lemaradása már csak két pont a Norrköpinggel szemben. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Allan Kuhn legénysége egy találkozóval kevesebbet játszott riválisánál, máris más az összkép. Vendégként is kellemetlen ellenfél, mérlege 5-1-2 (18-9). Az utolsó két meccsét simán nyerte, noha jó alakulatokkal találkozott (Örebrö, AIK). Problémát jelent, hogy Arnason, az izlandi válogatott védő eltiltását tölti majd, rajta kívül még egy balbekk sérült. A Malmö védekezésével eddig nem volt probléma, a mezőnyben a kékek kapták messze a legkevesebb gólt, összesen 13-at.
A Malmö nagyon elkapta a fonalat, a szeszélyes Kalmar ellen is jó esélye van a győzelemre. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik