Hírek

Korábbi klasszis edzője tiszteletére avatott táblát Király Gábor

A válogatott rekordere Szarka Zoltán előtt tiszteleg.

A szombathelyi olimpiai bajnok kapuslegenda, Szarka Zoltán tiszteletére állított emléktáblát egykori tanítványa, Király Gábor Szombathelyen, a Király Sportlétesítményben pénteken – írja a Kiralygabor.eu, a válogatottól nemrég visszavonuló, rekorder kapus hivatalos honlapja.

„Dolgozni, dolgozni, dolgozni! Ne foglalkozz senkivel, mert mindent magadnak csinálsz!” – áll a Szarka Zoltántól származó mottó azon a fekete gránittáblán, melyet pénteken avattak fel Szombathelyen a Király Sportlétesítményben. A zártkörű ünnepségen a Szarka és a Király család tagjai, valamint a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola edzői vettek részt. Az emléktáblát Király Gábor és Szarka Zoltánné, Erzsi néni leplezték le.

– Zoli bácsi ma lenne 74 éves. A születésnapjára időzítettük az emléktábla-avatást. Szeretném, ha mindenki, aki a Király Sportlétesítménybe ellátogat, tudná, ki volt ő és milyen eredményeket ért el. Az utókor is tudja meg, hogy mennyire sokat tett a szombathelyi sportért, a labdarúgásért és szeretett egyesületéért, a Haladásért. Mi, szombathelyi kapusok már a génjeinkben hordozzuk azt a tudást, amit tőle kaptunk, és a stafétabotot továbbvisszük. Szeretném, ha minden évben augusztus 12-én összegyűlnénk Zoli bácsi családjával, és adóznánk az emléke előtt. Hisz ő itt van velünk, a szellemisége tovább él – idézi a honlapaz eseményt követően Király Gábort.

Olvasói sztorik