Hírek

Svéd hazai és holland gólok

A Göteborg könnyen nyerhet, a Heerenven-Utrecht meccsen simán jöhet a gólváltás.

Göteborg-Falkenberg (0-1) 1!

A házigazdának illene már a bajnokságban is nyernie – erre remek alkalma nyílik a sereghajtó ellen.
A tavalyi ezüstérmes igencsak felemásan teljesít az idén. A bajnokságban csak botladoznak Jörgen Lennartsson fiai, mindössze a 4. 29 egységgel, a listavezetőtől már 9 pontos lemaradásban. Az EL-ben ugyanakkor jól tolják a kék-fehérek, a HJK-t idegenben legyőzve léptek tovább, és most a Qarabag Bakuval meccselnek a főtábláért.
Ami a hazai pontvadászatot illeti, nos, a Gamla Ullevi-ben nem megy rosszul a társulatnak (5-2-1), az utolsó két meccsét viszont idegenben játszotta a gárda, és ezeken csak egy pont jött össze. A hét elején a Djurgardennél 3-1-re kapituláltak Albaekék – hiába szereztek vezetést Hysenék, két perc alatt kaptak kettőt, és fordított a rivális. A keretben egy támadó még sérült, ő alapember lenne, viszont egy fontos középpályás visszatérhet eltiltásából.
A Falkenbergnél nagy a baj, a brigád az utolsó a bajnokságban, csak 8 pontig jutott, reménye is alig van a bennmaradás kivívására. Hans Eklund alakulata idegenben 1-2-5-ös sort tud felmutatni, a védelme pocsék, és rossz formában is van a csapat. Háromszor kapott ki sorozatban, legutóbb otthon az Jönköping gurított neki egy ötöst. A keretbe visszatérhet egy eltiltását letöltő bekk, így csak perememberek hiányoznak ma este.
A Göteborgra fontos EL-meccs vár a jövő héten, ám a bajnokságra is figyelniük kell most már a kék-fehéreknek. Azt gondoljuk, a sereghajtó ellen összekapja magát a házigazda és magabiztos sikert arat. Tippünk így hendis hazai!

Heerenveen-Utrecht Mindkét fél betalál: IGEN!

Egyik fél sem a biztonságra épülő taktikájáról híresült el – ma is gólváltással számolunk.
Jurgen Streppel, a házigazda vezetőedzője jól mutatkozott be a kispadon. A gárda idegenben játszott 2-2-es döntetlent az Alkmaarban. A nyáron már mutatott biztató jeleket az együttes: a felkészülési mérkőzéseken jól és eredményesen futballoztak a fiúk, egyedül a Rael Sociedadtól kaptak ki. A két új igazolás, az iráni-holland Ghoochannejhad a Charltontól érkezett, míg Stijn Schaars a PSV-től jött, egyből megkapva a csapatkapitányi karszalagot. Schaars már le is tette a névjegyét új klubjában, ő egyenlített az AZ otthonában a hajrában. A keretben egy jobb bekk eltiltását tölti, egy támadó és egy középpályás sérült.
Az Utrecht jól szerepelt az előző bajnokságban, és most is az élmezőnybe vágynak Erik ten Hag fiai. A keretben nem volt nagy mozgás a nyáron, viszont az értékeiket meg tudta tartani a klub. A gárda a bajnokot látta vendégül az első fordulóban, és a szünetig minden jól alakult – vezetett a házigazda. A fordulást követően viszont beerősítettek az eindhoveniek, és megfordították az eredményt (1-2). A játékkal nem volt baj, így jó eséllyel nem változtat a kezdőn a tréner. Marad a 4-3-1-2-es alapfelállás is. A csapatban csak egy jobb hátvéd sérült.
Mindkét alakulat inkább a támadófutballt preferálja, és ezt várjuk ma is. Egymás ellen hagyományosan gólos meccseket vívnak – ma is megzörren mindkét háló!

Olvasói sztorik