Hírek

Gólok itt, amott nem

Ma irány Svájc és Svédország!

Thun-Grashoppers Mindkét csapat betalál: IGEN!

Egyik együttes sem lehet büszke a védelmére – ma is hibáznak a hátsó alakzatok.
A Thun nem kezdte jól a bajnokságot, és akkor még finoman fogalmaztunk. A felkészülési időszakban vegyesen teljesített, a nyáron elsősorban a támadósorba igazoltak a klubnál. A nyitó fordulóban a Vaduzzal otthon remizett (1-1), majd őrült meccsen ikszelt Lausanne-ben (4-4). A múlt hétvégén a Young Boys vendége volt a piros-fehér együttes, és ez a túra kiütéses vereséggel végződött: Bernben 4-1 lett a vége. A keretben vannak sérültek, egy belső bekk szerepeltetése kérdéses, három középpályás viszont biztosan kihagyja a mai bajnokit.
A Grashoppers kétfrontos küzdelmet vív, az EL-ben az Apollon ellen hosszabbítás után tudta kivívni a továbbjutást, most a Fenerbahce vár rá. A bajnokságban Pierluigi Tami fiai jól kezdtek, verték a Lausannét 2-0-ra, utána viszont a Luzern (4-3) és a St. Gallen (2-1) is legyőzte a kék-fehéreket. A védelme nem állt össze, ezt a bajnoki mérkőzések mellett a nemzetközi porondon is “bebizonyította”. A támadójáték rendben van, már hat gólt termelt – itt viszont meg kell jegyezni, hogy a csatársor eddig nagyon egyszemélyes, Caio ugyanis 5 találatot vert már… A keretben egy középcsatár bajlódik sérüléssel.
Egyik gárda sincs jó passzban, és a védelmek képesek sokat hibázni. Ma is azt várjuk, hogy a hátsó alakzatok nem állnak majd stabil lábakon. Mindkét háló megzördül majd!

Varbergs-Syrianska -2.5!

A két, gyenge formában lévő együttes találkozójától nem várunk gólzáport.
A Varbergs a 8. 26 egységgel a svéd másodosztályban. A gárda hazai környezetben sem különösebben erős, 4-2-3-as sorához meglehetősen érdekes, 8-9-es gólkülönbség társul. A nyári szünetről rossz formában érkezett vissza a zöld-fekete sereg: háromszor kaptak ki sorozatban, igaz, nehéz is volt a brigád sorsolása. A támadójáték akadozik, 18 fellépésen mindössze 18 gólt rúgtak a fiúk, over/under tekintetben 5/13 a mutatójuk.
A Syrianska a kiesés elől menekül, egyelőre nem sok sikerrel. A piros-sárgák 13 pontosak, helyzetük nem reménytelen, viszont ahhoz javítaniuk kellene mind a formájukon, mind pedig az idegenbeli mérlegükön (0-4-5). A csatársor ezen az oldalon is gyenge, vendégségben csak négyszer voltak eredményesek, viszont kaptak 12-őt. Május közepe óta képtelen nyeri az alakulat, így viszont bajos lesz a céljuk elérése. Over/under statisztikájuk mai ellenfelükhöz hasonlóan 5/13.
Áprilisban 0-2-re nyert a Varbergs idegenben. Ma is a zöldek az esélyesek, de a kevesebb találat biztosabb opciónak tűnik. Tippünk így: -2.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik