Hírek

Gólos kedd

Egy Ligakupa-mérkőzés mellett a Szuperkupára is találtunk csábító szorzójú tippet...

Peterborough-Wimbledon +2.5!

A Ligakupa első fordulójában gólokat várunk a wimbledoniak vendégjátékától.
A Peterborough a harmadik vonalban szerepel, a kékek az előző kiírást a középmezőnyben zárták. A nyáron volt mozgás a keretben, elsősorban a hátsó alakzatot igyekezett megerősíteni a fiatal Grant McCann menedzser. Bizony stabilabbá kellett tenni a védelmet, ugyanis a legutóbbi szezonban rendeget gólt kapott az alakulat. Az első bajnoki fordulóban Rochdale otthonából sikerült elhozni mind a három pontot, három gólt rúgtak Forresterék, viszont kettőt azért megint bekaptak. A keretben sérült egy center és két belső középpályás.
A Wimbledon májusban még a 4. ligában szerepelt, ám a társulat sikerrel vívta meg a play offot, így feljutott a League I-ba. A nyári átigazolási piacon közepesen volt aktív a sárga-fekete alakulat, Neal Ardley menedzser igyekezett rutinos futballistákat szerződtetni. Minden csapatrészbe jöttek új játékosok, a felkészülési mérkőzéseken nem is ment rosszul a sárgáknak. Viszont a bajnoki rajtot elrontották Ellioték, a Walsall otthonában 3-1-re kapott ki a brigád. Meglehetősen egyoldalú volt a kilencven perc, a szépítés csak a ráadásban jött össze a vendégeknek. A keretben nincsen sérült, a szakvezetés minden bizonnyal néhány fiatal focistának is lehetőséget ad majd.
A Ligakupában nem egyszerű kimenetelre fogadni, mi is eltekintünk ettől a lehetőségtől. Viszont a találatokban van fantázia, három gólt jó eséllyel összehoznak a felek. Tippünk így: +2.5!

Real Madrid-Sevilla +2.5!

A Szuperkupa fináléjában gólokat várunk, legalább hármat.
Trondheimben randevúzik egymással a BL és az EL idei győztese. A spanyol házidöntőn szerintünk nem lesz szó óvatoskodásról, mindkét fél felvállalja majd a nyílt sisakos küzdelmet.
A Realnál továbbra is Zinedine Zidane irányítja a szakmai munkát. A királyiak kerete alig változott, Morata a legnagyobb név az érkezési oldalon, igaz, meghatározó futballista sem távozott. Arbeola 33 esztendősen igazolt el Madridból, a többiek pedig jobbára epizodisták voltak. Marco Asensio és Fábio Coentrao visszatért a kölcsönjátékból, mindketten fontos kiegészítő emberek lehetnek az idei Reálban. A cél egyértelmű: minél több trófeát be kell gyűjteniük a fehéreknek.
Unai Emery Párizsba költözött, helyére a Copa America győztes dél-amerikai Jorge Sampaoli irányítja a Sevilla szakmai munkáját a nyártól. A keretben volt mozgás, íme a részletek. Érkezett: Franco Vázquez (Palermo, 15.000.000), Joaquín Correa (Sampdoria, 13.000.000), Ganso (Sao Paulo, 9.500.000), Kijotake Hirosi (Hannover, 6.500.000), Pablo Sarabia (Getafe, 1.000.000). Távozott: Grzegorz Krychowiak (PSG, 33.600.000), Diogo Figueiras (Olympiakosz, 1.500.000), Luismi (Real Valladolid, i.), Éver Banega (Inter, i.), José Antonio Reyes (Espanyol, i.), Beto (szl.),
Krychowiak és Banega pótlása tűnik első körben nehéz feladatnak, ám a felkészülési meccseken olybá tűnt, az új tréner ismeri a megoldókulcsot.
Mindkét alakulat inkább az előrejátékban erős, és a Szuperkupán ez ma is bebizonyosodik. A madridiak az esélyesek, ám a sevillaiak azért megnehezíthetik Kroosék dolgát. Mi a találatokra megyünk rá, a +2.jól hangzik!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik