Hírek

Északi történetek

Ma egy finn és egy svéd bajnoki került célkeresztbe.

Norrköping-Hacken +2,5! 1!

A rangadón gólokkal és hazai sikerrel számolunk!
Remek formában futballozik hetek óta a svéd címvédő. A Norrköping – amely már búcsút intett a BL-nek – jelenleg a 2. a bajnokságban, 37 egységnél jár, a Malmö mindössze egy ponttal vezet előtte. Hazai pályán csak ritkán kegyelmeznek a kékek, statisztikájuk 7-2-0, gólkülönbségük pedig 25-8. Over/under mérlegük 12/5. Sorozatban harmadik sikerüket aratták, így nagyszerű a hangulat az öltözőben. Jens Gustafsson vezetőedző egy kapussal, egy bekkel és egy középpályással nem számolhat sérülés miatt, eltiltás nem nehezíti a szakmai stáb munkáját. Blomqvisték a hagyományoa 4-4-2-es hadrendben várják ellenfelüket, Nyman pazar formában van, már nyolc találatnál jár, így egyelőre nem érződik a gólzsák Kujovics eladása Gentbe.
A Hacken már az 5., 27 pont áll a neve mellett. A sárga-feketék pocsékul rajtoltak, nyolc játéknapot követően mindössze hat egységük volt. Aztán jött a feltámadás, május közepe óta nem kaptak ki, a kilencmeccses periódusban pedig 6-3-0-ás sort produkáltak. Vendégként 3-2-3-as mérleggel rendelkeznek, Peter Gerhardsson fiai a minap Borasban arattak fölényes diadalt (Elfsborg 2-4). A társulatból ezúttal egy eltiltott bekk, egy-egy sérült védő és támadó marad ki.
Április elején a Hacken otthonában nagy szerencsével nyert (96. percben lőtt góllal) a Norrköping, a vége 1-2 lett. Ma is jó eséllyel jönnek majd a találatok, és noha a vendégek is remek passzban vannak, azért a bajnok sikere vérható. Tippünk így +2.5, és egy másik szelvényen pedig 1-es!

RoPS-Kemi 1!

A házigazda a dobogóra hajt, remek formáját átmentheti a mai ütközetre is.
A RoPS a 3. helyen áll, 19 fellépésen 33 egységig jutottak a kék-fehérek. Otthonukban 5-3-2-es mérleget produkáltak, mérkőzéseiken rendre kevés találat esik (11-7). A formájuk parádés, június eleje óta nem kaptak ki, kilenc ütközetben 6-3-0-ás sort hoztak össze. A nemzetközi porondtól búcsúztak a finnek, a Lokomotiv Zágreb túl nagy falatnak bizonyult. Juha Malinen fiai nyertes rangadóból érkeznek a mai kilencven percre (Vaasa 2-0). A keretben nincs friss sérült, marad a 4-1-4-1-es alapfelállás.
A Kemi a 8. 25 ponttal, kiesési gondjai nem lesznek Jari Åhman legénységének. A társulat vendégként 2-3-5-ös statisztikával rendelkezik. Nagyon rossz szériát futottak a piros-kékek, június közepétől egy hónap alatt hatszor kaptak ki, de utána jött két iksz, majd a múlt héten a sereghajtó ellen végre győztek Ionsék. Egy középpályás eltiltását tölti, ő kimarad a keretből.
Június végén a RoPS idegenben is nyerni tudott (0-2), és ma szerintünk odahaza sem kegyelmez ellenfelének. A pontok a házigazdánál maradnak, tippünk így 1-es!

Olvasói sztorik