Hírek

Magyar kettes, holland egyes!

A Fradi és a Hága a két mai favorit...

Paks-Ferencváros 2!

A Fradinak itthon megint nem lesz nagyon ellenfele – Tolnából is pontokkal tér haza a gárda!
A Paks sorsolása nehéz volt, az első három játéknapon a Debrecen-Videoton-Újpest trióval futottak össze, most pedig a bajnok látogat hozzájuk. A rajtot nem vették rosszul Csertői Aurél fiai, ugyanis értékes ikszet értek el a Nagyerdőben, majd a fehérváriaknak is be kellett érniük egy iksszel. Az Újpest elleni ütközet ígérkezett papíron a legegyszerűbbnek, ám pont a múlt szombaton kaptak ki a zöld-fehérek. Gyorsan megszerezte a vezetést a fővárosi alakulat, és noha több ígéretes lehetőség is adódott Kulcsárék előtt, és hozott be támadókat a vezetőedző, nem jött össze az egyenlítés. A hajrában Bartha piros lapot kapott reklamálásért, így ő nem lehet ott a mai összecsapáson.
A Partizani elleni kiesés helyre tette a zöld-fehéreket, legalább is ez jött le a Fradi múlt heti győzelméből. A Doll-legénység játszi könnyedséggel verte a Diósgyőrt, a vége 6-2 lett, de az eredmény a vendégekre nézve volt hízelgő. A Fradi így továbbra is száz százalékos, 10 góljára csak hármat kaptak Dibuszék. A Honvéd ellen idegenben ugyan szenvedtek Bödéék, ám bebizonyították, hogy nem jó játékkal is képesek győzni. A keretben friss sérült és eltiltott nincs.
Az előző kiírásban mindháromszor a Ferencváros győzött kettejük ütközetében, Tolnában 5-0-ra diadalmaskodtak Vargáék. Ma ha nem is várunk öt fővárosi gólt, de azért a V simának tűnik. Tippünk így: 2-es!

ADO Den Haag-Go Ahead Eagles 1! +2.5!

A hágaiak új edzővel és több friss igazolással vágnak neki a pontvadászatnak. Az újonc ellen illene nyerniük – meg is teszik a hazaiak!
Az ADO a legutóbbi szezonban a középmezőnyben végzett, a 11. helyen zárt, és érdekesség, hogy vendégségben több pontot szerzett, mint a Kyocera Stadionban. A nyáron új vezetőedzőt neveztek ki a klubnál, és Zeljko Petrovic nagy vehemenciával látott neki a munkának. Féltucat futballista érkezett a csapathoz, és lapértesülések szerint öten nyomban a kezdőben kapnak helyet, többek között a kapus és a védelem tengelyében is újoncot avatnak a zöld-sárgák. A felkészülési időszakban nagyon jól tolták Duplanék: megnyerték valamennyi meccsüket, úgy, hogy még gólt sem kaptak! A puding próbája az evés, természetesen, ám azért ezek mindenképpen biztató előjelek a bajnoki szerepléssel kapcsolatban. Sérült nincs, így Petrovic mester a legjobb összetételben küldheti pályára alakulatát.
A Go Ahead a második ligában szerepelt a legutóbbi kiírásban, ott a remek hajrájának köszönhetően jött fel az 5. helyre. Az osztályozón jól vette az akadályokat a társulat, így jutott fel az élvonalba. A sikerben nagy szerepet vállalt a februárban kinevezett vezetőedző, Hans de Koning, akinek irányításával valósággal megtáltosodott a piros-sárga brigád. A nyáron öten érkeztek a Go Ahead-hoz, Suk és Brands egyaránt a NAC Bredát erősítette korábban, és mindketten jó eséllyel helyet kapnak a középpályán. A szakvezetés azt ígérte, hogy nem óvatoskodnak Hágában (és a későbbiekben sem), így a tréner által favorizált 4-3-3-as hadrendben veszik fel a harcot ma este is. A keretben egy támadó középpályás sérült.
A hágai keretet erősebbnek érezzük, jól sikerült felkészülésen vannak túl a kanárik. A meccset érzésünk szerint meg is nyerik, ám egy másik szelvényen a gólokra is érdemes koncentrálni. Mert hármat azért összehoznak a felek…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik