Hírek

Várhidi és Hrutka is legalább tíz aranyat vár az olimpián

Optimistán tekintenek az ötkarikás játékok elé a Rangadó.hu által megkérdezett futballszakemberek.

Tombol az olimpiai láz Magyarországon, és ezzel párhuzamosan folyamatosak a találgatások is: vajon hány aranyérmet szereznek sportolóink? Egy újabb Peking vagy egy újabb London köszönt ránk? A Rangadó.hu a labdarúgás világából kérdezett meg három szakembert.

Elsőként Várhidi Péter, korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány mondta el tippjét.

– A várakozásaimat illetően egyben biztos vagyok: több mint 10 aranyat nyerünk. A legtöbbet az elmúlt időszakhoz hasonlóan most is az úszóktól és a kajak-kenusoktól várom. Ebből a két sportágból én hét-nyolc aranyérmet várok. A többi az a szokásos meglepetéserejű siker lesz. Megszoktuk, hogy egyet-egyet azért hoznak a vívók, az öttusázók, a birkózók, a cselgáncsozók, a sportlövők, a dobóatléták is. Közülük nagyon nehéz előre megjósolni, hogy ki érhet majd oda végül, mert pillanatnyi forma, idegállapot dönt.

Végül Hrutka János, korábbi válogatott labdarúgó, jelenlegi játékosmenedzser mondta el várakozásait.

– Őszintén szólva még nem is gondolkoztam azon, hogy hány aranyéremre számítok. Az ember mindig reménykedik abban, hogy 10 fölötti számmal zárunk, szerintem ez össze is jön, bár szerencse is kell hozzá. Nem véletlen, hogy a lélekszámhoz viszonyítva Magyarország az egyik legsikeresebb nemzet az olimpiák történetében. Van néhány sportoló, akit személyesen ismerek és sikereikért kiemelten szorítok. Ilyen például az öttusázó Földházi Zsófia, a vívó Szász Emese vagy a Benedek Tibor vezette vízilabdacsapat. A kajak-kenusainktól is több érmet várok.

Begyűjti a hőn áhított aranyat Brazília?

Szakértőinket arról is megkérdeztük, hogy a Neymarral megerősített brazil olimpiai labdarúgó-válogatott vajon végül meg tudja-e nyerni az aranyéremet – köztudomású, hogy a dél-amerikaiaknak már csak ez az egy cím hiányzik futballtrófeáik gyűjteményéből.
Várhidi Péter szerint roppant nehéz előre megjósolni egy U23-as torna végeredményét, mert szemben a többi sportággal, itt még kifejezetten fiatal, éretlenebb labdarúgók szerepelnek. A hazai közönség nem feltétlenül ad annyi pluszt, hogy egy-egy meglepetéscsapaton felülkerekedjenek a brazilok.

Hrutka János szerint Brazília mindig esélyesként megy neki az olimpiai labdarúgó-tornáknak, hiszen erős utánpótlással rendelkeznek, rengeteg játékosból válogathatnak. Ezzel együtt az ilyen versenyeken a pillanatnyi forma és a szerencse nagy szerepe miatt több más olyan válogatott is akad, amely hasonlóan kedvező pozícióból várhatja a küzdelmeket.

Olvasói sztorik