Hírek

Svéd és holland történetek…

A hazai csapatokat érezzük ma esélyesebbnek...

Helsingborg-Gefle 1! +2.5!

A vendégek menthetetlenek, ma sem járnak sikerrel…
Henrik Larsson, az egykori sztárcsatár állása egyelőre nincs veszélyben, ám ebben a mondatban az “egyelőrén” van a hangsúly. A Helsingborg ugyanis nem szerepel jól a bajnokságban, mindössze a 12. pozíciót foglalja el 19 egységgel, az Olympiában, azaz a hazai pályáján 3-1-4-es szerény mutatót tud felmutatni. A formája sem ideális: a nyári szünet után lejátszott négy meccse közül kettőt elveszített, egyet nyert, egyet ikszre adott. Épp a legutóbbit, amely azért azonban nem kell szégyenkezniük a piros-kékeknek, hiszen a Hacken stadionjából hoztak pontot. A védelemmel adódnak elsősorban problémák, mivel 16 fellépésükön 32-szer kapituláltak Helstrupék. Az over/under mutatójuk 10/6. A keretben egy bekk eltiltását tölti, egy sérült, illetve egy középcsatár sem bevethető.
A Gefle az utolsó a ligában, mindössze 8 pontot szerzett, szinte biztosan kiesnek a kékek az első vonalból. Már edzőt is váltottak, de Thomas Andersson sem tud csodát tenni. Egyszerűen gyenge az állomány. Vendégségben 1-0-6 a statisztikája, gólkülönbsége a túrákon 4-17, összességében pedig 13-37. A legkevesebb találatot a Gefle jegyzi, viszont a második legtöbbet Baathék kapták. A formájuk gyenge, a bajnoknál kikapni nem szégyen (Norrköping 2-0), viszont a Hammarby ellen otthon illett volna pontot szerezni (0-2). Over/under mutatójuk 9/7. A keretben egy bekk eltiltott, egy hátvéd és két támadó pedig sérült.
A Gefle helyzete egyre reménytelenebb, a védelme pocsék, a támadójátéka impotens. A Helsingborgnál sem mennek rendben a dolgok, de ma a Gefle ideális ellenfélnek tűnik ahhoz, hogy összekapják magukat. Nyer a házigazda, és minden bizonnyal esik három gól is. Mi erre a két opcióra fogadunk!

NAC Breda-Utrecht II (0-1) 1!

A feljutásra hajt a házigazda, az újonc alig ha tudja megnehezíteni a dolgát.
A bredai alakulat májusban elbukta a play off fináléját: az első ligás Willem ellen otthon 2-1-re nyertek a sárga-feketék, de vendégségben 3-1-re kikaptak, így Marinus Dijkhuizen legénységének újabb évet kell megkezdenie a második ligában. A cél nem változott, és a bukik ismét nagy esélyt adnak arra, hogy a NAC végezzen a tabella élén. A keretben sok változás volt, a csatársort szétkapták az első osztályú ellenfelek – az AZ és a Twente mellett a Haladás is tőlük igazolt gólvágót. De az érkezési oldalon is minőség szerepel, nagy kérdés, hogy a megannyi új futballista mikor alkot majd komplett csapatot. Egy bekk sérült, vele nem számolhat a szakmai stáb.
Az Utrecht második csapata először vág neki a másodosztály küzdelmeinek. A harmadosztályból kiemelkedett, Robin Pronk vezetőedzőnek azért nem lesz könnyű dolga a mezőny legfiatalabb alakulatának a benntartásával. A felkészülési időszakban a Heereveennel meccseltek, és kaptak ki 1-3-ra.
A NAC karakteresebb, rutinosabb és összességében jobb csapat mai ellenfelénél. Egyértelmű hazai sikert várunk a találkozótól. Tippünk így hendis H!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik