Hírek

Gólok az EL-ben

Ma irány Ciprus és Finnország!

Apollon Limasszol-Grashoppers +2,5!

AZ első meccsen 2-1-re nyertek a szöcskék – ma megint összejöhet három találat…
Az Apollon a 3. helyen végzett az előző bajnokságban, megnyerte a kupát, így kvalifikálta magát az EL-ben. A gárda otthon nagyon magabiztosan teljesített, vendégként viszont már nem volt elmondható róla. A portugál-angolai Pedro Emanuel irányításával a gárda látványos támadófutballt játszott, és továbbra is a jól bevált 4-1-4-1-es hadrendet favorizálja. Minden csapatrészbe érkeztek új futballisták az elmúlt hetekben, de azért a középpálya mintha gyengült volna. Az első mérkőzésen a csereként beállt középpályás, Sachetti hat perc alatt begyűjtött két sárgát, így ma eltiltását tölti. A többi játékos bevetésre készen áll.
A svájci bajnokság meg megkezdődött, a Grashoppers egy meccset nyert, egyet elveszített. A hétvégéi, Luzern elleni vereség különösen fájó volt Pierluigi Tami alakulatának, hiszen hiába állt fel kétgólos hátrányból a társulat, a vége 4-3 lett. Az előző kiírásban a 4. helyen végző kék-fehérek ezúttal ismét a dobogót veszik célba, ám ehhez képest olyan vad erősítésekbe nem fogtak a klub elöljárói. A gárda az EL-ben már ment egy kört, az izlandi KR ellen vendégségben csak 3-3-ra végeztek Caioék, a hazai soványka 2-1 pedig összességében továbbjutást ért. A zürichi együttes alapembere a rutinos svéd Kim Källström, ő szervezi a játékot. Ma is fontos szerep vár rá. a keretben egy középcsatár sérült.
A szöcskék gólképesek előre és hátra is – ezt bebizonyították az elmúlt hetekben. Ma a ciprusiaknak kell támadniuk, ezt pedig megkontrázhatják a helvétek. Gólgazdag meccset várunk a visszavágótól. Tippünk így: +2.5!

Helsinki JK-Göteborg Mindkét fél betalál: IGEN!

Az első felvonást meglepetésre a finnek nyerték, így ma a svédeknek idegenben kell rohamozniuk!
A HJK tavaly csak a 3. helyen végzett a bajnokságban, az SJK és a RoPS is jobbnak bizonyult nála. Az idei szezonban jelenleg a 2. helyen tanyázik, különversenyt vív a Mariehamnnal az aranyéremért. A Sonera Stadium-ban jól tolják a kék-fehérek, Mika Lehkosuo tanítványai sem a bajnokságban, sem pedig az EL-ben nem találtak eddig legyőzőre. A nemzetközi porondon már két kört mentek Morelosék, előbb az Atlantast, majd a Beroe Stara Zagorát búcsúztatták. A keretben nincs friss sérült.
A Göteborg a 4. pozícióban állomásozik a svéd élvonalban, otthon masszív, idegenben viszont sebezhető. Viszont gólokra általában mindig jól vendégségben – az eddigi EL-meccsein is eredményesek voltak Hysenék: A Llandudno FC-nek kettőt, a Piastnak pedig hármat vertek a kékek. A formájuk nem rossz, Jörgen Lennartsson pedig csak egy jobb bekkjére nem számíthat a mai találkozón.
Lépéskényszerben vannak a svédek, ennek megfelelően fölényt is harcolnak majd ki a meccs nagy részében. Előbb-utóbb kockáztatniuk kell majd, ez viszont veszélyeket rejthet magában. A gólváltás értékes opciónak tűnik, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik