Hírek

Hazai sikerek

Ma megint a BL-ben néztünk körül...

Celtic-FC Asztana 1!

A skótok győzelmét, és ezáltal továbbjutását várjuk a mai mérkőzéstől.
Brendan Rodgers bemutatkozása eddig – finoman fogalmazva – nem éppen álomszerű a Ceétic kispadján. A szakember a BL előző körében a gibraltári Lincoln elleni idegenbeli meccsen mutatkozott be hivatalosan – a lelkes amatőrök 1-0-ra verték a fáradt glasgowi alakulatot. A visszavágón már jött a papírforma (3-0), így Griffitsék továbbléptek. A kazah bajnok elleni idegenbeli meccs nem indult jól a zöldek szempontjából, a szünetig hátrányba kerültek, de aztán sikerült egalizálni az eredményt Lustigéknak. A minap a Barca ellen játszott hírverő mérkőzést a gárda, amelyen 3-1-re győztek a katalánok.
A keretben voltak változások, érkezett a Fulhamből Dembele, a Liverpoolból Toure, alaphelyzetben mindketten erősítést jelentenek. Sérült egy középpályás és két belső védő.
Az Asztana gőzerővel robog az újabb bajnoki címe felé, az Almatival szemben immár hét egység az előnye. Otthon félelmetes, idegenben azonban sebezhető. A BL előző körében a Zalgirisszel is meggyűlt a baja, idegenben 0-0ra végeztek Stanimir Stoilov fiai, a visszavágón pedig csak a hajrában sikerült bevinniük a továbbjutást érő találatot (2-1). A 3-5-2-es hadrendet alkalmazó tréner ezúttal valamennyi alapemberére számíthat. Twumasiék ha betalálnak, nagy lépést tehetnek a következő kör felé…
A skótok eddig hektikusan teljesítenek, de szinte kizártnak tartjuk, hogy a Celtic Parkban ne vívnák ki a továbbjutást. Ehhez pedig – a 0-0-ás eredményt leszámítva – nyerniük kell. Győznek is Ambrose-ék! Tippünk így: 1-es!

Monaco-Fenerbahce 1!

AZ első mérkőzésen a törökök előnyt szereztek (2-1), de a hercegségbeliek is betaláltak. Ma nyernek és továbbjuthatnak Leonardo Jardim fiai!
A Monaco a 3. helyen zárta az előző francia bajnokságot, a Lyonnal vívott különversenyt az ezüstéremért elbukta, így ezzel az automatikus BL-főtáblát is. A nyáron jól igazoltak a piros-fehérek, Morgan De Sanctis, Djibril Sidibe, Kamil Glik, Miguel Velosov, Youssef Ait Bennasser és Benjamin Mendy érkezett, és visszatért egykori sikerei helyszínére Falcao is. A kolumbiai támadó be is köszönt az első mérkőzésen.
Dirarék az első meccsen nem futballoztak rosszul, Emenike góljára még válaszolni tudtak az első félidőben. A fordulást követően a törökök ismét előnyt szereztek, amit meg is tartottak a találkozó végéig. De Sanctis kapust le kellett cserélni már a 13. percben, és az első ütközetben még jó néhány alapember nem léphetett pályára.
A Fener is rendesen igazolt a nyáron, Vítor Pereira vezetőedzőnek lesz feladata, mire összegyúrja egységes csapattá a társulatot. Szinte egy komplett évdelem érkezett, Neustädter, Skrtel és Gregory van der Wiel is ebbe a csapatrészbe érkezett. A 3-5-2-es felállást alkalmazta a tréner a Monaco elleni odavágón, Skrtel, Kjaer és Neustadter volt hátul, a holland szélső bekk egy sorral feljebb futballozott. A sárga-kékek birtokolták valamelyest többet a labdát, többet is lőttek kapura, de a 2-1-es előny azért nem jelent életbiztosítást. A bajnokság még a félholdasoknál sem kezdődött el, arra még három hetet kell várni. Van Persie sérült, rajta kívül egy kapus, egy balbekk és egy középpályás sérült. Két baloldali támadó eltiltását tölti.
Mindkét alakulat jól erősített, a nagy kérdés az, hogy melyik szakvezetőnek sikerül előbb egységessé tenni csapatát. Azt gondoljuk, hogy a franciák megnyerik a mai mérkőzést, és így kivívják a továbbjutást! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik