Hírek

Magyarország, ahol senki nem hazai pályán játszik

A hétvégi mérkőzések fele máshol lett megrendezve különböző okok miatt.

Rendhagyó hétvégén vagyunk túl a magyar labdarúgásban, ezzel egyfajta rekordot biztosan megdöntöttünk. Na nem a nézőszámra kell gondolni. A hétvégén már nem csak az NB I-es, hanem a másodosztályú bajnokik is kezdetét vették, így 16 mérkőzést rendeztek. Ennek pontosan a fele olyan helyszínen zajlott, ahol egyik csapat sem volt hazai pályán. A hat NB I-es meccsből négy egyéb helyszínen került megrendezésre, de az NB II-ben 10 meccse közül is máshol rendeztek négyet.

A Swietelsky Haladás–Budapest Honvéd találkozót Sopronban, az Újpest–Paks meccset Angyalföldön, az MTK–Mezőkövesdet Dunaújvárosban, míg a Vasas Székesfehérvár helyett Felcsúton vendégeskedett, és győzött a Videoton ellen.

A másodosztályban sem volt egyszerű a képlet. A Mosonmagyaróvár Gyirmóton győzte le a Zalaegerszeget, a Budaörs Csákváron kapott ki a Kisvárdától, a Cegléd hazai pálya helyett Albertirsán aratott meglepően sima győzelmet a Békéscsaba felett, de a legperverzebb találkozó talán a Szeged–Szeged volt, amit Gyulán rendeztek.

Hogy a „hazai” meccsekre kikívánkozó szurkolók hogyan oldják meg az esetenként egy-egy órás utazást, vagy hogy emiatt hányan maradnak inkább otthon, az örök rejtély marad…

Olvasói sztorik