Hírek

Kalandozások a BL-ben…

Van, hol sok gólt várunk, másutt pedig keveset...

Apoel Nicosia-Rosenborg +2.5!

Ahogy egy hete, ma is gólokban gondolkodunk a párharccal kapcsolatban…
A párharc első felvonása 2-1-es norvég sikert hozott a Lerkendalban.
Az Apoel magabiztosan szerezte meg az aranyérmet az előző szezonban. A júniusban kinevezett Thomas Christiansen első vesztes tétmeccsét élte meg Norvégiában. Előtte a sárga-kékek a walesi TNS ellen vívtak párosmérkőzést. Idegenben nem esett gól, otthon viszont 3-0-ra diadalmaskodtak Moralsék. A trondheimi találkozó nem indult jól a szigetlakók számára, az első játékrészben kétgólos hátrányba kerültek. A fordulást követően viszont tudtak újítani, és a csereként pályára lépő Efrem találatával életben tartották a továbbjutási reményeiket. A társulat idegenben a 4-1-4-1-es hadrendet alkalmazta, ma viszont lépéskényszerben vannak Vanderék, így elképzelhető, hogy 4-3-3-as felállásban szerepelnek ma a nicosiaiak. A keretben eltiltott nincs, és friss sérülésről sem számolt be a hivatalos honlap.
Kare Ingebrigtsen együttese játékban van, s mi több, ismét magabiztosan vezeti a tabellát. Előnyük immár hat egység, a formájuk pazar, és a támadósoruk félelmetes: 17 fellépésen 37 találatot termeltek, emellett a BL-selejtezőkben is jól tolják Hellandék: a Norrköpingnek otthon hármat, vendégségben kettőt vertek. Viszont a védelem is hajlamos a bakikra, ezt bizonyította az alakulat a svéd bajnok ellen, illetve az első találkozón is. A keretben egy cserekapus sérült.
Ahogy az első mérkőzésen, úgy ezúttal is gólokat várunk a mérkőzéstől. A hazaiaknak támadniuk kell, de Rosenborg ezt kihasználhatja. Három találattal kalkulálunk legalább. Tippünk így +2.5!

Dundalk-BATE -2,5!

A fehéroroszok óvatos mérkőzésen lépnek tovább ír ellenfelükkel szemben.
Az első találkozón a fehéroroszok 1-0-ra nyertek otthon.
A Dundalk tavaly simán lett bajnok, és az idén is az első helyről várja a folytatást. A fekete-fehérek formája összességében jónak mondható, a bajnokságban hármat nyertek sorozatban, és a BL előző köréből is sikerült továbblépniük – igaz, akkor nem győztek. Az izlandi HF-fel szemben otthon 1-1-re végeztek Stephen Kenny fiai, idegenben pedig az elért 2-2 az ő sikerüket jelentette. A múlt heti meccsen sokáig jól tartotta magát a gárda, viszont a 2. félidő derekén kaptak egyet. A 4-1-4-1-es felállás működött, a BATE ugyan fölényben volt, de túl sok ziccer nem adódott a házigazda előtt. A keretben egy belső védő sérült, ő ma sem lehet ott a társaival.
Aleksandr Yermakovich alakulata toronymagasan vezeti a bajnokságot, lendületben van a gárda, a pontvadászatban és a nemzetközi porondon is régóta őrzi veretlenségét. A sárga-kékek az előző körben a finn címvédőt búcsúztatták: a Boriszov Arénában kivívott kétgólos sikert idegenben megtartották (2-2), így Hlebék léphettek tovább. Riosék védekezése rendben van, ma kivárásra játszhatnak, a kontráik pedig veszélyesek. Egy középső hátvéden kívül mindenki hadra fogható a keretben.
A BATE a mérkőzés favoritja, jó eséllyel nyernek is a sárga-kékek. Ugyanakkor a kevés gólra még nagyobb esély van, így mi erre fogadunk! Tippünk: -2.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik