Hírek

Gólok és góliszony

Egy norvég és egy francia bajnokinak jártunk utána...

Valarenga-Molde +2.5!

Eddig egyik alakulat sem kápráztatja el szurkolóit az idén. Ma is a gólokra megyünk rá inkább a kimenetel helyett…
Két remek focista irányítja a csapatokat. A hazaiaknál Kjetil-André Rekdal, a vendégeknél Ole Gunnar Solskjaer ül a padon. Nagy kérdés, hogy meddig…
A Valarenga csak a 13. helyet foglalta el a pontvadászatban, nagyon közel áll a kiesőzónához. Az Ullevaalban sem igazán megy a piros-kékeknek, mérlegük csak 3-1-4. Ami a formájukat illeti, abban van egy kis pozitívum. A nyári szünet után kétszer kikapott a társulat, ám azt követőeb egyet ikszeltek, legutóbb pedig győztek a sereghajtó Startnál 4-2-re. AZ over/under statisztikájuk 8/9. A keretben egy védekező középpályás sérült, vele biztosan nem számolhat a szakvezetés.
A Molde már nyomokban sem emlékeztet a néhány évvel ezelőtti nagycsapatra, 25 egységével pusztán a középmezőnynek a tagja. Vendégként 2-2-4 a mutatója, gólkülönbsége pedig beszédes: 12-19. Rettenetes passzban várják a kékek az ütközetet, május közepe óta nem nyertek, az utolsó öt bajnokijukból négyet elveszítettek, egyet ikszeltek, azt is a Starttal, ráadásul otthon. Igencsak inog a kispad az egykori remek támadó alatt, most már muszáj lenne nyerniük. A Molde hajlamos a nyílt játékra, 10/7 az over/under mérlege. A keretben egy belső bekk és egy jobbszélső sérült, előbbi érzékeny veszteség, mert ő a csapatkapitány.
A Molde rendre elverte az elmúlt években a Valarengát, ám ez a Molde nem az a Molde… A találatokban látunk fantáziát, össze is hoznak hármat a felek! Tippünk így: +2.5!

Amiens-Reims -2.5! x2!

Az újoncok találkozóján nem várunk gólzuhatagot, és azért a vendégeket tartjuk esélyesebbnek…
A házigazda májusban a 3. helyen zárt a gall harmadik vonalban, így osztályt válthatott. A társulat minden csapatrészbe igazolt futballistákat, de jobbára alacsonyabb osztályokból érkezett az “erősítés”. A gárda célja a bennmaradás kivívása, ez azért nem lesz egyszerű Christophe Pélissier legénységének. A felkészülési mérkőzéseken nem ment rosszul Bourgaudéknak, mai ellenfelükkel például remiztek (1-1).
A Reaims az előző kiírásban búcsúzott a League I-tól, és Michel Der Zakarian azt a feladatot kapta a klubvezetéstől, hogy vezesse vissza a piros-fehéreket az élvonalba. A gárda költségvetése és kerete is adott lehet a cél elérésére, mai ellenfelénél négyszer “értékesebb” a reimsi csapat. Voltak távozók, ám az érkezési oldalon is van valódi erősítés. A felkészülési meccseken sokat ikszelt a társulat, és a védelme jól funkcionált.
Azt gondoljuk, hogy mindkét együttes a stabilitásra helyezi majd a hangsúlyt, felesleges kockázatot nem vállalnak majd a felek. Nem lesz sok gólt, és a Reims minden bizonnyal ponttal, pontokkal tér haza a túráról.

Olvasói sztorik