Hírek

Először nyert az újonc Mezőkövesd

Az MTK továbbra is nyeretlen, az újonc Kink góljával nyert idegenben.

OTP Bank Liga, 3. forduló

MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Dunaújváros. Játékvezető: Solymosi Péter
MTK: Hegedüs – Vadnai, Grgics, Baki, Poór – Kanta, Vass, Vogyicska (Varga Sz., 58.) – Korozmán, Hrepka (Szatmári L., 69.), Gera (Szatmári I., 58.). Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.
Mezőkövesd: Tujvel, Gohér, Devecseri, Strestik (Fröhlich R., 66.), Egerszegi, Kink, Hegedűs (Nikorek, a szünetben), Vági, Hudák, Pauljevics, Sós (Bacselics-Grgics, a szünetben). Vezetőedző: Pintér Attila.
Gólszerző: Kink (59.)

Az NB I 3. fordulójában ideiglenes, dunaújvárosi otthonában fogadta az újonc Mezőkövesdet az MTK. Az első két játéknapon még egyik csapat sem érezhette meg a győzelem ízét, előzetesen ezen szerettek volna változtatni a felek vasárnap kora este.

A mérkőzést a hazaiak kezdték, az első igazán nagy helyzetig pedig mindössze a 8. percig kellett várni: ekkor Vass Ádám 25 méterről vállalkozott lövésre, Tujvel kapus az életerős bombát óriási bravúrral a felső lécre tolta. A visszapattanó után előbb Gera, majd Kanta próbálkozását hatástalanították a mezőkövesdiek.

A folytatásban apróbb szabálytalanságok, majd pedig a hőség miatt elrendelt ivószünet akasztotta a folyamatos játékot. Az első fél órában többet mutatott támadásban a kék-fehér együttes, de a vendég védelem rendre jól zárt.

Az első félidő végére megélénkült a játék: a 36. percben Hrepka ügyesen ugratta ki Korozmánt, aki kicsit kisodródott, így Tujvel sarokrúgásra menteni tudott. Egy perccel később a Mezőkövesd állt közel a gólszerzéshez, Sós passza után Pauljevics tüzelt kapura, ám Hegedüs kapus szögletre mentett – nagy bravúr volt!

Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult, a csapatok csak helyzetekig jutottak, hiszen mindkét kapus jól állta a sarat. A második játékrészt a vendégek kezdték, két új játékossal a fedélzeten: Pintért Attila Nikoreknek és Bacselics-Grgicsnek szavazott bizalmat, Hegedűs és Sós nem folytatta.

A második játékrész első perceiben komoly lehetőség egyik fél előtt sem adódott, majd az MTK mestere is úgy döntött, cserékre van szükség a változáshoz: az 58. percben Szatmári I. és Varga Sz. érkezett a pályára – egy perccel később viszont már az ellenfél vezetett. Tarmo Kink egy bal oldali beadást követően jó üzemben érkezett középen, védőit lerázta, majd öt méterről kilőtte a jobb felsőt, 0-1.

A 70. percben újabb ivószünetet rendelt el Solymosi játékvezető, az MTK játékosait pedig már az idő is sürgette. A 75. percben három az egyben vezethetett támadást a vendég együttes, végül Egerszegi és Fröhlich összjátéka után utóbbi játékos kapu fölé lőtt.

A hajrában már nem változott az eredmény, igazán komoly lehetőség már egyik kapu előtt sem adódott, a sárga lapok annál inkább villogtak. Vass Ádám még a 91. percben próbálkozott egy távoli bombával, kicsit tévesztett csak célt a hazai játékos… A mezőkövesdiek két döntetlen után megszerezték szezonbéli első győzelmüket, míg az MTK mérlege három fordulót követően egy döntetlen és két vereség.


A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa értékelte.
– Azt gondolom, egy közepes színvonalú találkozót játszott egymással a két gárda, a fővárosi együttes pedig végeredményben alulmaradt egy góllal az újonc riválisa ellen. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy az MTK nem érdemelt ma győzelmet, mert igazán komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Meg kell jegyezni, hogy a második félidőben jobban játszott a Mezőkövesd, azt gondolom, összességében rászolgáltak az egy gólos sikerre. A hazaiaktól Vass Ádámot tudnám kiemelni, aki jó teljesítményt nyújtott a találkozón.