Hírek

Ír hazai, horvát gólok

Finn Harps-Wexford Youth 1!

Az újoncok csatájából a házigazda kerülhet ki győztesen.
A Finn Harps 23 egységével a 8. helyet foglalja el a tabellát, tisztes távolságból figyeli a kiesés elkerüléséért folytatott harcot. Odahaza meggyőzőek, 5-1-3-as statisztikájához annyit érdemes hozzáfűzni, hogy csak olyan alakulatoktól kapott ki, amelyik előtte áll a tabellán. A formája is egészen rendben volt, egészen a múlt hétig, akkor viszont kikapott a gyengécske Bray pályáján. A keretben két balbekk és egy jobboldali középpályás hiányzik sérülés miatt.
A Wexford bajban van, jelenleg is a 11., osztályozós helyen tanyázik. Mindössze 12 pontja van, vendégként pedig tragikusan teljesít: 1-2-7-es mérlegéhez 13-2-7-es gólkülönbség társul. A társulat borzalmas passzban érkezik a találkozóra: hat bajnokit bukott el zsinórban. Egy kezdő csatár eltiltását tölti – ez sem biztató előjel…
A hazaiak jobban teljesítenek az élvonalban, a Wexford egyelőre nem képes felvenni az első liga ritmusát. A házigazda ma nyer, és stabilizálja helyét a középmezőnyben. Tippünk így: 1-es!

Dinamo Zagreb-Slaven Koprivnica +2.5!

A bajnok gólgazdag mérkőzésen diadalmaskodhat.
A fővárosiak az előző kiírást fölényes magabiztossággal nyerték meg, sőt, már a BL-ben is sikeresen mutatkoztak be: 2-0-ás előnyt szereztek a Tbiliszi ellen hazai környezetben. A bajnokságban is remekül rajtolt Zlatko Kranjcar alakulata: zágrábi rangadón 3-1-re verték a Lokomotivát. A keret erős, és sérülés sem nehezíti a szakvezetés dolgát.
A Slaven Belupo a májusban befejeződött bajnokságban a középmezőnyben végzett, sok gól kapott, ennek is volt köszönhető, hogy nem sikerült előrébb zárnia. A rajtot most jól kapta el a társulat, mindkét hazai fellépését megnyerte, gólkülönbsége 5-2. A keretben nincsen sérült, és eltiltás sem nehezíti Zeljko Kopic vezetőedző munkáját.
Az elmúlt esztendőkben szinte kivétel nélkül úgy nyert a Dinamo, hogy esett legalább három találat. Ma is erre látunk nagy esélyt, tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik