Hírek

Rapid és Genk!

Ma az EL-ben találtunk két tutit...

Torpedo Zogyino-Rapid Wien 2!

A Lokit búcsúztató fehéroroszokat ma helyre teszik a sógorok…
A Torpedo a Loki ellen kettős győzelemmel lépett tovább az EL-ben. A párosmeccs alapján megérdemelt a fehérorosz siker, de egyben a hajdúságiak kritikája. Mert a Zogyino nem nyújtott semmi extrát, átengedte a területet a magyaroknak, és ha lehetősége nyílt, akkor kontrázott. A bajnokságban sem emelkedik ki az alakulat, mindössze a 8., hazai pályán az átlagosnál is gyengébb (2-3-3). A júliusi szünet a lehető legjobbkor jött Igor Kriushenko brigádjának, mivel előtte háromszor kapott ki sorozatban. A társulat legszívesebben az 5-4-1-es felállás alkalmazza, elsősorban tehát a stabil védekezésre épít. A keretben többségében vannak a fehérorosz focisták, csak néhány légióst foglalkoztat a klub, talán az ukrán-orosz Golenkov nevét érdemes kiemelni, a jobblábas középpályásnál jó helyen van a labda. Friss sérült nincs, és eltiltott sem lesz a keretben.
A Rapid jól kezdte az idei szezont. Az előző kiírásban ezüstérmet szerző alakulatnál Mike Büskenst nevezték ki vezetőedzőnek, és e döntés eddig tökéletesnek bizonyult. A felkészülés alatt is látszott már, hogy jól pörögnek a zöldek, de aztán a tétmeccsekre is átmentették a formájukat a fővárosiak. A kupában simán továbbjutottak, majd a bajnoki nyitányon a Rieddel mosták fel a gyepet (5-0). A keretben vannak sérültek, egy belső védő mellett a támadósorban lesznek hiányzók, de a német tréner így a jól bevált 4-2-3-1-es hadrendben tudja pályára küldeni alakulatát.
A Zogyino teljesítményére alapozzuk a tippünket, no nem teljesen. Elnézve a fehéroroszok játékát, a remek formát mutató Rapid idegenben is elverheti a fehéroroszokat. Tippünk így: 2-es!

Genk-Cork City (0-1) 1!

A belga alakulat nagy nehézségek árán jutott túl az előző körben. Ma tekintélyes előnyt szerezhet a visszavágóra…
A Genk az előző szezonban a 4. helyen zárta a rájátszást, így kvalifikálta magát az EL-be. A pontvadászat majd csak a hétvégén kezdődik, de a kékek már játékban vannak. A felkészülés jól sikerült, és a Buducsnoszt elleni hazai ütközeten sem volt probléma (2-0). A visszavágón annál több… Gyorsan ledolgozta hátrányát a házigazda, majd a belgák emberhátrányba is kerültek. Maradt a 2-0, büntetőkkel végül Samattáék bizonyultak jobbnak. Peter Maes vezetőedző egy eltiltott középső középpályással nem kalkulálhat a mai találkozón.
A Cork – ellenfelével ellentétben – játékban van, és az ír alakulat nem is fut rossz szezont. A Dundalk mögött a 2. pozíciót foglalja el, egyetlen vereségét még márciusban szenvedte el. A formája tehát nagyon rendben van, amely elsősorban parádés védekezésének köszönhető. A gárda 17 fellépésen mindössze 6 találatot szedett be. A nemzetközi porondon is remekel John Caulfield legénysége. A City az első körben az északír Linfieldet, majd a svéd Hackent ejtette ki a sorozatból, megőrizve veretlenségét: két 1-0-ás siker mellett kétszer 1-1-re végzett riválisaival szemben. Fontos hiányzói lesznek ma az íreknek: a csapatkapitány, a gárda belső védője és egy jobb bekk sérült.
Azt gondoljuk, hogy ma véget ér a Cork menetelése, a Genk legalább kétgólos előnyt szerez a visszavágóra. Tippünk így hendis H!

Olvasói sztorik