Hírek

Gólok!!!!!!!!!!!!

Ma megint kupázunk...

Rosenborg-Apoel Nicosia +2,5!

A norvég együttes hajlamos felvállalni a nyílt játékot: ma is ezt várjuk a trondheimiektől…
A Rosenborg magabiztosan nyerte meg a bajnokságot tavaly, és olybá tűnik, az idén sikerül megőriznie a címét. Már hatpontos az előnye az elsőszámú üldözőjével, az Oddal szemben, pazar teljesítményében nagyban közrejátszik, hogy az idén igazi mészárszék a Lerkendal. A bajnokságban 9-0-0 a statisztikája, és az előző BL-körben a Norrköpinget is legyűrték a fehér-feketék (3-1). Ez az ütközet hűen tükrözte Kare Ingebrigtsen alakulatának felfogását a futballról. A gárda előrejátéka félelmetes, de bizony olykor hajlamos hátul a hibákra. A társulat 4-5-1-es alapfelállása gyakran alakul át 4-3-3-as hadrenddé, a támadók pedig jó passzban vannak. A hétvégén a stabil Haugesund adta meg magát Trondheimben, Matthías Vilhjálmssonék meg sem álltak hat találatig. A keretben nincs friss sérült futballista.
AZ APOEL is bajnok lett hazájában, de a norvégokkal ellentétben a pontvadászat még nem kezdődött meg a szigeten. Thomas Christiansen alakulata ettől függetlenül edzésben van, hiszen a BL-ben már ment egy kört a sárga-kék sereg. A továbbjutás kötelező volt az együttes számára, hiszen azért a walesi TNS nem sorolható a nagyágyúk közé… Az első találkozón nem esett gól Walesben, és a visszavágón is sokáig jól tartotta magát a TNS. Aztán beindultak Vanderék, és végül 3-0 lett az eredmény. A ciprusi alakulatban sok a légiós, és többségük valóban minőséget képvisel. A vezetőedző leggyakrabban a 4-1-4-1-es felállásban szerepelteti csapatát.
Gólokra hajtunk a párharc első felvonásán. A Rosenborgot érezzük otthon esélyesebbnek, de talán a találatokban még inkább rejlik érték. A trondheimiek nekimehetnek a ciprusiaknak, ez a taktika viszont önveszélyes lehet. A +2.5-ös opció nagyon csábítóan hangzik, mi erre fogadunk!

AS Trencin-Legia Varsó Mindkét fél betalál: IGEN!

A szlovák és a lengyel bajnok ütközetétől gólváltást várunk!
A trencséni együttes az előző kiírásban tükörsimán nyerte meg a pontvadászatot. A nyáron a gárda támadósorába érkezett elsősorban erősítés, és ez egyelőre meg is látszik a teljesítményükön. A bajnokságban a Zemplin Michalovce vendégeként ugyan vereséget szenvedtek (2-1), de aztán a múlt hétvégén a Senicát már magabiztosan intézték el Kaluék. A BL előző körében Martin Sevela alakulata a szlovén Ljubljanával találta szemben magát. Az Olimpija elleni idegenbeli találkozó ideálisan kezdődött a piros-kékek számára, hiszen bő fél óra elteltével négygólos előnyre tettek szert Jangáék. A vége izgalmas lett (3-4), de összességében a szlovákok várhatták kedvezőbb helyzetből a visszavágót. A Stadion na Sihoti-ben húsz perc kellett a 2-0-ás hazai előnyhöz, de utána megint összeomlott a brigád védekezése. Az utolsó negyed órának 2-3-as eredménnyel indultak neki az alakulatok – maradt az eredmény, amely az AS Trencin továbbjutását jelentette. A keretben egy védekező középpályás sérült.
A Legia is bajnok lett májusban, így formálhat jogot a BL-indulásra. A június elején kinevezett Besnik Hasi a pontvadászatban kissé beragadt csapatával, a társaság mindkét hazai fellépésén csak remizni tudott. A nemzetközi kupaporondon azért jobban megy Nikolicséknak, a Zrinjski Mostar vendégeként 1-1-re végzett a brigád, majd otthon 2-0-ra nyertek a lengyelek. Ondrej Duda, a társulat szlovák válogatott középpályása a Hertháthoz igazolt, őt nehéz lesz pótolni. A 4-3-3-as alapfelállás minden bizonnyal ezúttal is megmarad, ám lehet, hogy idegenben inkább óvatosabb, 3-5-1-es hadrenddé alakul a taktika. Nikolic a bajnokságban még nem talált a kapuba, a BL-ben viszont mindhárom találat a magyar válogatott csatár nevéhez fűződik.
A trencséni védelem még nem állt össze, ez jól érzékelhető az eddigi mérkőzésein, ezt pedig a lengyelek kihasználhatják. A gólváltás igencsak benne van a pakliban, mi erre fogadunk!