Hírek

Henning Berg csalódott az újabb pontvesztés után

Edzői nyilatkozatok az NB I második fordulójából. Vasárnapi játéknap.

Paksi FC – Videoton FC 1-1

Csertői Aurél, a paksiak vezetőedzője: Az első félidőben kicsit gyengébben játszottunk, de a másodikban átvettük az irányítást. Aktívak voltunk, szerintem a második játékrészben meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Van két pontunk, de akár hat is lehetne, nem vagyok elégedett. Bár a Debrecen és a Vidi ellen szereztük ezt a két pontot, így talán még magyarázhatóak az eredmények. A második félidőben megvalósultak az elképzeléseink, de van hiányérzetem. Voltak helyzeteink, a mutatott játékkal sem volt gond, de kell a futballhoz szerencse meg sok egyéb faktor is – sok mindennel meg kell küzdenünk.

Henning Berg, a Videoton vezetőedzője: Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült megnyerni ezt a meccset. Az első félidőben jól játszottunk, kontrolláltuk a mérkőzést, nagy helyzeteink voltak és nagyszerű gólt szereztünk Feczesin Róbert révén – viszont több lehetőséget kellett volna gólra váltanunk. A második játékrészt nagyon rosszul kezdtük, egy jól sikerült szabadrúgást nem sikerült levédekeznünk és megbüntettek minket a hazaiak. Kiegyenlített lett a mérkőzés, de nem tudtunk azon a szinten játszani, amire képesek lennénk. Építkeznünk kell tovább, hogy a jövőben csütörtökön és a hétvégi bajnokikon is közelebb legyünk ahhoz a szinthez, amelyen játszani szeretnénk. Hosszú még a szezon, csak két bajnokit játszottunk, de természetesen több pontot szeretnénk szerezni. Ahogyan fejlődünk és a teljesítményünk javul majd, jönnek a pontok is.

forrás:vidi.hu


Vasas FC – DVSC-TEVA 3-1

Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője: Már az első félidőben is látszott a játékunkon, hogy győzelemre törekszünk. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, de nem törtünk meg, próbáltunk javítani. A második játékrészben sikerült egyenlítenünk, majd becseréltem magasabb játékosokat, mert éreztem, hogy megvan az esély a győzelemre is, és ez be is igazolódott.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: Több sérülés történt a mérkőzés folyamán, egyik sem jött jókor természetesen. A gól mellett kapufát rúgtunk, de a Vasas a végén egy Vaskóval jobb volt. Kicsit fáradtan mozogtunk, a hétközi utazás sokat kivett a csapatból, és a mentális fáradtság jelei is látszottak. Ezért sem támadtuk le az ellenfelet, hanem inkább próbáltunk biztonságosabban futballozni. Sikerült vezetést szereznünk, de kellett volna még egy gól, csakhogy ez nem sikerült. Utána egy figyelmetlenséget kihasznált az ellenfél, és egyenlített, a végén pedig magassági fölényben voltak, amit mi nem tudtunk lereagálni.

forrás: dvsc.hu


Gyirmót FC Győr – MTK Budapest 0-0

Urbányi István, a Gyirmót vezetőedzője: A 15. percben Vass Patrik kiválásával válaszút elé került a csapat, mivel az volt a terv, hogy a középpályán masszívak és zártak leszünk, hogy az MTK egyik legerősebb csapatrészét kontrolláljuk. Végül azért döntöttem Völgyi Dániel mellett, mert ő a pontrúgásoknál hasznos lehet. Ha a támadóink magabiztosabbak, feltehettük volna az i-re a pontot.

Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője: Nagyon jó iramú mérkőzés volt, mindkét csapatnak meg kellett küzdenie az időjárással és egymással is. Vállaltuk a nyílt támadófutballt, még úgy is, hogy tudtuk, a Gyirmót kontrából veszélyeztethet, és veszélyeztetett is. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, azok is kimaradtak, így igazságos a döntetlen.

forrás: mtkbudapest.hu

Olvasói sztorik