Hírek

Az újonc otthonában ikszelt az MTK

A Gyirmót otthonában csak helyzetekig jutottak a csapatok, a találkozón gól nem született.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Gyirmót FC Győr – MTK Budapest 0-0 (0-0)
Győr-Gyirmót. Játékvezető: Erdős József
Gyirmót: Sebők – Lázár, Balogh, Présinger, Lengyel D. – Vass (Völgyi, 17.), Kiss, Madarász (Nagy O., 58.), Filkor – Simon András (Máté J., 81.), Sallói. Vezetőedző: Urbányi István
MTK: Hegedüs – Bese, Vadnai, Baki, Poór – Szatmári I. (Vogyicska, 63.), Vass Á. – Gera (Varga Sz., 71.), Kanta, Korozmán – Hrepka. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Az MTK vereséggel, míg a Gyirmót döntetlennel kezdte meg szereplését múlt héten az NB I-es bajnokságban, vasárnap tehát mindkét együttes első győzelmét szerette volna megszerezni. A gyirmóti találkozót a kék mezben játszó vendégek kezdték, a találkozó első tíz percében pedig a fővárosiak domináltak, többet volt náluk a labda, igaz, csak kisebb helyzetekig jutottak. Az első negyed óra végén egy rossz földet érés után megsérült Vass Patrik, előbb orvosi ápolásra szorult, ám a mérkőzést nem tudta folytatni. A gyirmóti játékos válla sérülhetett, helyére Völgyi érkezett a 17. percben.

A folytatásban az agilis Korozmán Kevin keltett több ízben zavart a hazai védelemben: előbb 19 méteres bombával veszélyeztetett, de a lövés kapu mellé szállt, majd Szatmárinak adott remek passzt, ám társa Sebők ölébe lőtt.

Az első félidőben a vendég együttesnél volt többet a labda, több helyzetet is alakítottak ki, míg a hazaiak kontrákkal igyekeztek zavart kelteni – ám gól az első felvonásban nem esett.

A második félidőt is az MTK kezdte aktívabban, de a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét a Gyirmót hagyta ki. Az 52. percben Sallói Dániel vágott ki egy remek szólót, majd egy ügyes csel után Simon Andráshoz passzolt, aki egyedül találta magát Hegedüs kapussal szemben, ám a ziccert a hálóőr szögletre tudta menteni.

A folytatásban mindkét szakvezető cserével próbált új színt hozni csapata játékba, az utolsó fél órára érkezett Nagy Olivér, illetve Vogyicska Bálint is. Előbb egy újabb hazai helyzetet jegyezhettünk fel, hiszen a csereként beállt Nagy bedobását elnézte Hegedüs kapus, a hosszún érkező Sallói pedig háttal a kapunak vállalkozott lövésre, ám a próbálkozás kapu fölé szállt. Két perccel később, a 65. percben Gera Dániel 20 méterről próbálkozott a gólszerzéssel, ám a bátor kísérletet Sebők kapus bravúrral hárítani tudta.

Az utolsó húsz percben hiába dolgoztak ki további helyzeteket a felek – Korozmán Kevin a 85. percben centikkel lőtt a kapufa mellé, gól azonban már nem született, így 0-0-s eredménnyel ért véget a találkozó. A csapatok szezonbéli első győzelme így még várat magára.


A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Hannich Péter, a legendás győri aranycsapat tagja értékelte.
– Az MTK a szokásos 4-4-2-es hadrendben állt fel, míg a Gyirmót 4-3-3-as felállással kezdett. Nagyon nagy hőség volt a találkozó első félidejében, ez rányomta a bélyegét a játékra: az első felvonásban sok rossz passz és pontatlan átadás volt. Az MTK előtt két gólszerzési lehetőség adódott az első 45 percben, de igazán nagy helyzetet nem könyvelhettünk el egyik fél részéről sem.
– A fordulás után lement a nap, az időjárási körülmények javultak, így a játék is megélénkült. A Gyirmót előtt két óriási lehetőség adódott a győzelem megszerzésére, Simon és Sallói feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, de nem tudtak a kapuba találni.
– Ezt követően az MTK próbálkozott, Vadnainak volt egy óriási helyzete, azonban egyik fél sem tudott a másik eszén túljárni, mindkét kapus a helyén volt, így véleményem szerint egy igazságos döntetlen született.
– Az MTK a kupa-búcsú után kicsit fellélegezhet, hogy sikerült pontot szereznie a bajnokságban. A Gyirmótnál egy építkezési folyamat figyelhető meg, így azt gondolom, a fővárosiak ellen megszerzett egy ponttal elégedettek lehetnek.
Olvasói sztorik