Hírek

Horváth Ferenc: azt hittem, meghalt valaki – úgy ültek a játékosaim

Edzői nyilatkozatok az NB I második fordulójából.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője: A ferencvárosi mérkőzéssel ellentétben ezúttal jól kezdődött számunkra a mérkőzés, hamar vezetést szereztünk. Ezután is jól futballoztunk, kezünkben volt a találkozó, de ahogy tavaly oly sokszor, most sem sikerült rárúgnunk az első gólra a másodikat. Pedig utólag is kiderült, milyen fontos lett volna a második találat. Szeretném én is, hogy amikor a csapatomnak nem megy a játék, szabadrúgásból sikerülne egyenlítenünk – de ezzel nem az ellenféllel szeretnék foglalkozni. Noha a második félidőben már nem volt olyan gördülékeny a játékunk, helyzeteink ekkor is megvoltak. Elég ha Németh Márió, Iszlai Bence vagy Gaál Bálint lehetőségére gondolok. A hajrában még Wils is előrement – mindent elkövettünk a győztes gólért. Ami Rácz Barnabás teljesítményét illeti, egész héten jól edzett, ezúttal is bizonyította, hogy jó játékos, lehet rá számítani.

Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: Nagyon jól futballozott a csapatom, egyenlő létszámban a győzelemre is megvolt az esélyünk, úgy érzem, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Sajnos sokszor pontatlanul passzoltunk, ám fejet hajtok játékosaim előtt, óriásit küzdöttek. Ami a kiállítást illeti, nem szeretnék a játékvezetővel foglalkozni, de én nem adtam volna piros lapot. Hogy kiscsapat lennénk? Nem tartom magunkat kiscsapatnak, ugyanolyan együttes vagyunk, mint a többi tizenegy. A mai meccsen a Haladás is mindent megtett a győzelemért, de a mi akaratunk érvényesült.

forrás: haladas.hu

Diósgyőri VTK – Újpest FC 2-1

Horváth Ferenc, a diósgyőriek vezetőedzője: Azt gondolom, nem az öltözőből jött az erő a fordításhoz, mivel a játékosok úgy ültek ott a szünetben, hogy azt hittem, meghalt valaki. Nem néztek ki jól, de hála istennek, ezt a meccset is meg tudták fordítani. Ugyanaz a csapat vagyunk, mint amellyel elkezdtük a bajnokságot, látható, hogy a srácok az életükért játszanak. A diósgyőri szurkolók elkezdhetik szeretni őket, mert ma itt a szívüket kitették a pályán.

Nebojsa Vignjevic, az újpestiek vezetőedzője: Az első játékrészben mi kontrolláltuk az összecsapást, sok helyzetet alakítottunk ki, és hárítottunk minden hazai támadást. Sajnos a félidőt követően két könnyű gólt is adtunk a DVTK-nak, ami után nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Mindent megtettünk, hogy pontot, pontokat szerezzünk, azonban nem tudtunk több találatot szerezni.

forrás: M4 Sport, ujpestfc.hu

Budapest Honvéd – Ferencvárosi TC 0-1

Marco Rossi, a Honvéd szakvezetője: Ezen a mérkőzésen mindent megpróbáltunk. A második félidőben folyamatosan csatárokkal frissítettünk, úgy éreztem, hogy mi domináltunk a mérkőzésen. Az elmúlt években még nem láttam így játszani a Ferencvárost, két lehetőségük volt összesen a gólszerzésre. Mi mindent megtettünk, hogy sikeresek legyünk, de gólt sajnos nem tudtunk szerezni. Azt gondolom, hogy minden MLSZ-szabályt betartunk, így kicsit kötve van a kezünk.

Thomas Doll, az FTC szakvezetője: Számunkra fontos volt a mai mérkőzés, mivel szerdán nagyon rossz napunk volt, több mint 120 percet játszottunk, de az BL-mérkőzés nem úgy alakult, ahogy szerettünk volna. Ma az volt a célunk, hogy a becsületünket megvédjük és megmutassuk, fel tudunk állni a padlóról. Azt gondolom, hogy a következő hetekben a BL-kieséssel még foglalkozni fogunk a klubnál, hiszen ennél merészebb álmaink voltak. Az elmúlt két napot arra használtuk fel, hogy újra közösséget kovácsoljunk. Ma megmutattuk, hogy tudunk egymásért focizni – ezt a célunkat legalább elértük.

Olvasói sztorik