Hírek

Lovrencsics tesztelte a legújabb Adidas cipőket

Megérkezett Magyarországra az adidas legújabb futball cipő kollekciója. A Speed of Light három modellt vonultat fel, melyek közül az egyiket Lovrencsics Gergőnek már volt lehetősége tesztelni a franciaországi Európa-bajnokságot követően, vasárnap pedig az adidas saját szervezésű ügyességi tornáján kiemelt hazai utánpótlás-játékosoknak is bemutatták az új cipőket.

A Speed of LightPack három modelljét három különböző játékos-típusra szabták: az ACE16 az irányítók stílusához igazodik, az X16 a gyors futballistáknak kedvez, míg a Messi16-ot azoknak ajánlják, akikben a névadó ikonhoz hasonlóan egyaránt megvan a passzkészség és a támadópotenciál, ennek köszönhetően pedig nem félnek belemenni akár a lehetetlen helyzetekbe is a pályán.

Az adidas rendhagyó módon az ifi korosztálynak már a kollekció hivatalos hazai megjelenése előtt bemutatta a három modellt. Vasárnap néhány kiemelt utánpótlás játékos egy meghívásos tornán ismerkedhetett meg a cipőkkel: a TangoChallenge elnevezésű eseményen olyan ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük, melyek a passzpontosságot és a technikai tudást helyezték előtérbe. Végül a Videoton ifistái szerezték meg az első helyet, így jövőre ők utazhatnak az adidas-szal a cardiffi Bajnokok Ligája döntőre.

Volt azonban, aki jóval a magyarországi premier előtt, élesben próbálhatta ki a Speed of Light kollekció X16+ PureCHAOSmodelljét: Lovrencsics Gergő a franciaországi Európa-bajnokságról visszaérkezve rögtön megkezdte az X16-os tesztelését, melynek kialakítása, tulajdonságai tökéletesen illeszkednek játékstílusához. A villámgyors szélsőnek rögtön feltűnt a cipő szokatlanul kis súlya – nem véletlenül, hiszen az X16 az adidas portfóliójának legkönnyebb modellje – valamint kiemelte anyagát is, amihez jól tapad a labda, ez pedig az ő játékának különösen fontos feltétele, mert nem mindegy, hogy a dinamikus irányváltásoknál adott esetben lecsúszik-e a lábáról a játékszer. Az Európa-bajnokság Lovrencsics számára is egy kellemes élmény, még ha a Belgium elleni eredmény miatt érez is némi csalódottságot. A négy év után hazatérő játékos bizakodó a jövőt illetően, a klubváltást is előrelépésnek értékeli, hiszen itthon a Bajnokok Ligája csoportköréért küzdhet és „ilyen célokért érdemes küzdeni”.

– Egyébként világéletemben csapatfutballista voltam, képes vagyok az egyéni érdekeimet alárendelni a csapaténak. Ugyanakkor természetesen szeretném minél több góllal és gólpasszal segíteni a klubom, míg a válogatottal egyértelműen a világbajnoki részvétel a cél. Nagyon izgatottan várom a szezont, mert számos igazi kihívással nézhetek szembe, és végre élesben tesztelhetem a „fűző nélküli” X16-ost is – tette hozzá Lovrencsics Gergő, ugyanis az Eb-n még a modell elődjében lépett pályára, mely hagyományos fűző kialakítássalkészült.

– Már a magyar válogatott több tagja kapott a Speed of Light kollekció modelljeiből, az első tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a most bemutatott cipőknem csak dizájn, de minőség terén is megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak. Illetve ugyanezt a visszajelzést kaptuk a TangoChallenge-en résztvevő fiatal játékosoktól is, ami azért nagy öröm, mert az utánpótlás igényeinek kiszolgálása és ezáltal a fejlődésük elősegítése, legalább olyan fontos, mint a top futballistáké – vallja Végső Péter, az adidasbrand marketing menedzsere. – A Speed of Light kollekció darabjait úgy fejlesztették, hogy azok illeszkedjenek a labdarúgás világában felfedezhető trendekhez, így például a folyamatosan gyorsuló játékhoz. Ennek köszönhető, hogy szinte minden futballista megtalálja a hozzáillő modellt ebből a mesterhármasból – hangzott el még a premier sajtótájékoztatóján, melyet az Andrássy úti FootballFactorban tartottak.

A Speed of Light kollekció darabjai már kaphatóak az adidasFootball kiemelt hazai partnereinél.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik