Hírek

Szivacskival is hosszabbított a Vasas

Marad Angyalföldön a 19 éves játékos.

A Vasas FC 19 éves játékosa, Szivacski Donát 2019. június 30-ig a Vasas FC játékosa – jelentette be a klub a honlapján. Szivacski múlt év nyarán igazolt a csapatba, majd azért, hogy játéklehetőséget kapjon, az NB II-es Siófokhoz került kölcsönbe, ahol a 2015–2016-os bajnoki évad őszi idényében 12-szer lépett pályára, kezdőként. Összesen 958 percet játszott.

Teljesítményével felhívta a Vasas szakvezetésének figyelmét, így 2016 januárjában visszarendelték Angyalföldre, és együtt készült a csapattal – már Michael Oenning vezetőedző irányításával – a tavaszi idényre. A Vasas tavaszi 14 mérkőzéséből nyolc alkalommal lépett pályára, ezek közül hatszor kezdőként.

Szivacski korábban Kecskeméten futballozott, és Bekő Balázsnál már 18. születésnapja előtt bemutatkozott az NB I-ben.

– Nagyon örülök ennek a hosszabbításnak, Donát már többször is megmutatta, hogy nem véletlenül igazoltuk le, és egyre hangsúlyosabban jelzi, a felnőtt futballban is lehet rá számítani. Nagy tehetségnek tartjuk a fiatal védőt, és biztos vagyok abban, hogy nagyon szép jövő vár rá a Vasasban, akit az elmúlt egy évben szisztematikusan építettünk fel, amibe a korából adódóan az is belefért, hogy az első időszakban kölcsönadtuk NB II-be – mondta Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője.

A fiatal futballista a szerződéshosszabbítást követően közölte:

– Nagyon boldog vagyok, és bízom abban, hogy a jövőben még inkább meghálálhatom a belém vetett bizalmat. Amikor ez év januárjában visszarendeltek a Siófoktól, az első pillanattól nagyon jól éreztem magam. Michael Oenning és a stáb nagyon kedvesen fogadott, élveztem az edzéseket, és nagy öröm volt, hogy már a tavasz során több alkalommal játszhattam a csapatban. Örülök annak, hogy jó helyre kerültem, és annak különösen, hogy a Vasas vezetése a kezdettől fogva figyelembe vette, hogy mi szolgálhatná leginkább a fejlődésemet. Számomra nagyon fontos, hogy a felnőtt csapatban már rendszeres játéklehetőséget kapok.

Szivacski Donát 1997. január 18-án Szegeden született, ott is kezdett futballozni, majd Kecskemét előtt egy évet eltöltött a Budapesti Honvédnál is. Fiatal kora ellenére már 16 alkalommal pályára lépett az NB I-ben.

Olvasói sztorik