Hírek

A nagy teszt! Ennyiért sörözhetünk a magyar stadionokban

A Groupama Arénában a legdrágább a sör, Felcsúton és Gyirmóton már 500 forintért is lehet belépőt váltani.

Hideg sörrel, forró virslivel, s remélhetőleg jó futballal veszi kezdetét szombaton a labdarúgó-NB I 2016/2017-es szezonja. A klubok nagyon készülnek, hogy megtöltsék a stadionokat.

Magas a mérce, hiszen a válogatott sikeresen szerepelt a labdarúgó-Európa-bajnokságon, a nyolcaddöntőbe jutott, így a közönség hasonló színvonalat vár a hazai meccseken – írja a Blikk.

– Mindent meg kell tenni a klubvezetőknek, hogy kicsalogassák a stadionokba és ott is tartsák a szurkolókat. Abban biztos vagyok, hogy az Eb után a kissrácok nyúzzák majd a szülőket, hogy vigyék ki őket meccsekre. Nem szabad elengedni a kezüket, el kell érni, hogy hétről hétre ott legyenek a lelátókon – nyilatkozta korábban Dárdai Pál , a válogatott volt szövetségi kapitánya, a német élvonalbeli bajnokságban szereplő Hertha Berlin vezetőedzője.

– Most néhány hét alatt minden eldőlhet, ha nem növekszik a nézőszám, akkor ugyanott tartunk, mint eddig. Mindenkinek tennie kell a fellendülésért.

Az egyesületeknek tehát muszáj kitalálniuk valamit, hogy a fociláz ne enyhüljön. Ez azonban nem lesz könnyű, főként azoknál a gárdáknál, amelyek nem a saját stadionjukban kezdik a szezont. A rekonstrukciós­ program miatt ugyanis négy együttes albérletbe kényszerül egy időre: a Haladás a soproni, az MTK a dunaújvárosi, a Videoton a felcsúti létesítményben vendégeskedik, míg az Újpest az IIlovszky stadionban szerepel. Nincs mese, tenni kell azért, hogy a csapatok szimpatizánsai kimozduljanak otthonaikból, s jegyet váltsanak a honi élvonalbeli összecsapásokra.

– A klubok marketingakciókkal és hatásosabb kommunikációval használhatják ki, hogy a kontinenstornán szerepelt kedvelt labdarúgók közül többen itthon játszanak. Érdekessé kell tenni a nézők számára az eseményeket – vélekedett Szabados Gábor sportközgazdász. – Attól, hogy a válogatott jól teljesített az Eb-n, önmagában még nem feltétlenül lesz több néző az NB I-es találkozókon, de azért manapság, a közösségi háló korában gyorsan megszólíthatóak a drukkerek.

Azt, hogy mennyi néző lesz a stadionokban a hét végén kezdődő új NB I-es szezonban, nem lehet tudni, viszont, ilyen pozitív várakozásokkal régen rajtolt a bajnokság.

Összeállítás: Blikk.hu

Olvasói sztorik