Hírek

Mi lesz Uruguayjal? Súlyos beteg a kapitány

Súlyos betegségben, az úgynevezett Guillain–Barré-szindrómában szenved Óscar Washington Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – írja az Ovación című uruguayi portálra hivatkozva az origo.hu

Az igen ritka autoimmun, elsősorban a motoros idegeket érintő betegség zsibbadással kezdődik, amelyet izomgyengeség és bénulás követhet. A lap szerint ezzel magyarázható, hogy Tabárez néhány tavalyi meccsen már bottal a kezében jelent meg a kispad mellett, és az utóbbi időben a legtöbb edzést egy elektromos robogóról tartotta.

– Az egészségem a magánéletem része, most munka miatt vagyok itt, kérem, ne kezdjünk el másról beszélni – hárította el a témát a szakember május 17-én, amikor az utolsó hazai, montevideói sajtótájékoztatóját tartotta.

Az Ovación szerint félő, hogy a betegség miatt légzési funkciókat érintő izmok, illetve a szívizom is károsodik, és ez lényeges kockázattal jár.

Tabárez eddig 171 mérkőzésen ült az uruguayiak kispadján, nála többször csak Berti Vogts (230) és Lars Lagerbäck (172) irányított válogatottakat.

Olvasói sztorik