Hírek

Kikapott és nehéz helyzetbe került a Debrecen az EL-ben

Hiába vezetett a Loki már a 2. percben, a Torpedo Zsogyino megfordította a találkozót.

Európa Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés

Debreceni VSC-Torpedo Zsogyino 1-2 (1-1)
Debrecen, Nagyerdei stadion. Játékvezető: Trattu (ciprusi)
Debrecen: Radosevic – Jovanovic, Brkovics, Mészáros N., Korhut – K. Mészáros (Djelmic, 63.), Varga J., Holman (Ferenczi, 82.), Szakály P. – Tisza, Castillion (Takács, 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Zsogyino: Fomicsev – Scserbo, Klopockij, Cseljagyinszkij, Pankovec – Afanaszjev, Hacsaturjan (Pavlyukovets, 80.), Sapoval, Gyemidovics – Lucevics, Zagynailov (Trapashko, 68.). Vezetőedző: Igor Kriusenko.
Gólszerzők: Tisza (2.) illetve Zagynailov (23.), Klopockij (88.)

A San Marino-i La Fiorita 7-0-s kiütése után a fehérorosz kupagyőztes Torpido Zsogyino várt a Debrecenre az Európa Liga második selejtezőkörében. Az első mérkőzésen hazai pályán, a Nagyerdei stadionban fogadta a DVSC a féltávnál járó fehérorosz bajnokság nyolcadik helyén álló Zsogyinót.

Magyar szempontból álomszerűen kezdődött a mérkőzés: Szakály lekészítése után Tisza egy megpattanó lövésből már a 2. percben megszerezte a vezetést a Debrecen számára (1-0). Pár minutummal később a fehéroroszok is helyzetbe kerültek (Zagynailov lövését blokkolta Brkovics), de ezt leszámítva az első 20 perc egyértelműen a magyaroké volt: egy szabadrúgás után Szakály fejelhetett teljesen üresen, majd Castillion került óriási helyzetbe, de előbbi Fomicsev kezébe, utóbbi pedig négy méterről a kapu mellé célzott.

A 23. percben aztán szinte a semmiből egyenlített a Zsogyino: egy röviden kifejelt labdát Zagynailov vágott védhetetlenül a kapuba, Radosevicnek esélye sem volt (1-1). A bekapott gól után is a Loki uralta a találkozót, de Tisza közeli próbálkozása és Castillion távoli lövése sem talált kaput, Holman szabadrúgása pedig egy védőn megpattanva pattogott ki centikkel a kapufa mellett a pályáról.

A második félidőben is fölényben futballozott a Debrecen, de komolyabb helyzetbe a Zsogyino került először: egy védelmi megingást követően Klopockij lőhetett a büntetőterületen belülről, de fölé bombázott, majd Pankovec elől mentett Brkovics. Az 55. perctől a fehéroroszok teljesen beszorultak a kapujuk elé, de a mezőnyfölényt nem tudta gólra váltani a Loki: Tisza kétszer is gyengén találta el a labdát, majd Varga távoli bombáját fogta Fomicsev. A 66. percben a csereként beállt Takács lőtt oldalhálót Szakály remek kiugratását követően, majd újra ő került helyzetbe, de miután becselezte magát a tizenhatoson belülre, ismét elvétette a célt.

A mérkőzés hajrájában Szakály csak centikkel vétette el a kaput egy szöglet után, a túloldalon pedig Scherbo bombáját ütötte ki Radosevic. Az utolsó percekben valósággal a kapujához szögezte a Loki a Zsogyinót, de minden beadást kifejeltek, és minden lövést blokkoltak a fehérorosz védők. Ami nem jött össze a magyaroknak, összejött az ellenfélnek: Klopockij a 88. percben egy 30 méteres szabadrúgásból bevette Radosevic kapuját (1-2). A horvát kapus ez után három óriási védést is bemutatott a hosszabbításban, megmentve a Lokit a még nagyobb égéstől, így több gól már nem született a mérkőzésen. A Debrecen vereséget szenvedett és nehéz helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes zsogyinói visszavágót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik