Hírek

Török származású gólkirályt tesztel a Vasas

A 33 éves Mahir Saglik a Szigetszentmiklós ellen egy félidő alatt duplázott.

Felkészülési mérkőzés, július 13., 17 óra

Vasas FC – SzTK Erima 9-0 (3-0)

Gólszerzők: Saglik (2), Berecz (2), Pavlov, Novák (2), Könyves, Osváth
Vasas: Poleksic – Korcsmár, Debreceni, Ristevski – Szivacski, Vida, Berecz, Hangya – Ádám, Saglik, Remili. Cserék: Nagy, Vaskó, Osváth, Kleisz, Könyves, Király, Pavlov, Novák, Preklet, Czingráber, Murka.

Szigetszentmiklós: Ténai – Switzer, Pintér, Móser, Rodenbücher – Mojzer, Kovács, Fritz, Vass – Barna, Erdei. Cserék: Mikler, Palkó, Imetz, Gyökér, Barta Kristóf, Barta Krisztián, Szabó, Szmola, Kozma, Tarnoczy, Tajty.

A Vasas FC felkészülési mérkőzést játszott szerda késő délután a Szigetszentmiklós ellen. Az angyalföldiek színeiben a próbajátékon részt vevő Mahir Saglik kezdőként jutott szóhoz, és már a 6. percben eredményes volt. A Vasas tudósításábólkiderül, hogy a gólszerző középről kapott egy kiváló ütemű labdát, egy csellel elküldte védőjét, majd magabiztosan ballal, 13 méterről a bal alsóba lőtt.

A 44. percben már két gólnál járt a rutinos játékos: egy baloldali szögletet követően Saglikhoz pattant a labda az ötös vonalánál, lefordult védőjéről, majd belőtte – olvasható a Vasas közvetítéséből. A próbázó játékos 45 percet kapott a bizonyításra, szünetben lecserélte Michael Oenning mester.

A 33 éves támadó az elmúlt szezont a Paderborn színeiben töltötte. A 2013/14-es szezonban a Bundesliga II gólkirálya lett.

Saglik Németországban született, de utánpótlás szinten a török válogatottat választotta. A Bundesligában 26-szor lépett pályára, míg a német másodosztályban 150 fellépése van. Az osztrák első osztályban 23-szor lépett pályára, összesen 57 gól fűződik a nevéhez.

A Vasas egyébként végeredményben nagyon magabiztos, 9 gólos győzelmet aratott szigetszentmiklósi riválisa felett. Saglik mellett Berecz és Novák is duplázott, míg Pavlov, Könyves és Osváth egyszer volt eredményes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik