Hírek bajnokok ligája

Élnek a Fradi továbbjutási esélyei

Nem tudott előnyt szerezni Albániában a Ferencváros, a csereként beállt Böde mentette meg a zöld-fehérek becsületét.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés

Partizani Tirana – Ferencváros 1-1 (0-0)
Elbasan. Játékvezető: Millot (francia)
Partizani: Hoxha – Kalari, Ibrahimi, Krasniqi, Arapi – Ramadani, Trashi, Batha – Vila (Atanda, 82.), Fili (Volas, 85.), Torassa (Ekuban, 67.). Vezetőedző: Adolfo Sormani
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera Z., Pintér Á. – Lovrencsics, Nagy Dominik (Trinks, 88.), Radó (Sesták, 67.)– Djuricin (Böde, 67.). Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Fili (47.), ill. Böde (71.)

Megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencváros, Thomas Doll csapata szerda este 20 órától az albán Partizan Tirana vendége volt. A mérkőzést a francia Millot sípszavára a zöld-fehérek kezdték, az első lehetőség pedig a piros mezben pályára lépő albánok előtt adódott: a 4. percben Trashi lövésénél Dibusznak kellett résen lenni, a kapus szögletre tolta a húsz méterről eleresztett életerős bombát. Az első negyedóra végén a Ferencváros is aktivizálta magát: Gera ugratta ki ügyesen Djuricint, aki célba vette a kaput vette, ám lövését az albán védők blokkolni tudták.

A folytatásban több ízben pontrúgásokkal veszélyeztettek a hazaiak, de igazi komoly helyzet nem alakult ki Dibusz Dénes kapuja előtt. A félidő hajrája egyértelműen a Ferencvárosé volt, többet birtokolták a labdát a zöld-fehérek, támadásban maradtak, Pintér pedig távolról próbálkozott a gólszerzéssel, ám a 25 méteres löket elkerülte a kaput. A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok.

A második félidő rémálomszerűen kezdődött a Ferencváros szempontjából, a 47. percben ugyanis az albánok Realdo Fili szédületes bombagóljával előnybe kerültek. Radó András a találatot megelőzően rosszul passzolt vissza Leandróhoz, a 20 éves játékos ügyesen csapott le a labdára, majd a kapura iramodott és jó 22 méterről óriási gólt akasztott Dibusz hálójába.


A bekapott gól után Lovrencsics veszélyeztetett, a Ferencváros friss igazolása 17 méterről vette célba az albán kaput, ám Hoxha kapusnak vetődnie sem kellett… A túloldalon Fili könnyedén megduplázhatta volna góljainak számát, ám a 63. percben ziccerben csak oldalhálót talált. Óriási albán helyzet maradt ki!

Thomas Doll hátrányban cserére szánta el magát, az utolsó bő húsz percre érkezett Böde Dániel és Stanislav Sesták is, a magyar támadó csatasorba állítása pedig remek húzásnak bizonyult. Böde jó öt perccel pályára lépése után rögtön kiegyenlített: Dilaver remek passza után erőtől duzzadóan futott el a jobbszélen, majd éles szögből a léc alá vágta a játékszert.

https://www.youtube.com/watch?v=_KzgXd9UfTA

A 79. percben a Ferencváros második cserejátékosa is gólt lőhetett volna: Sesták 17 méterről próbálkozott, de a labda a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret. A hajrában közel állt a gólszerzéshez Pintér Ádám: 86. percben 30-35 méterről, az oldalvonal mellől adott be, ám a beadás kicsit lecsúszott, amely így a léc alá csapódott, Hoxha pedig még menteni tudott. A hosszabbításban újabb gól már nem született, a Ferencváros 1-1-es idegenbeli eredmény után várhatja a hazai visszavágót.

Olvasói sztorik