Hírek

Sallói már a Gyirmót színeiben játszott

A gyirmótiak főpróbája jól sikerült, legyőzték a ZTE-t.

Felkészülési mérkőzés, július 9., 17 óra

Gyirmót FC – ZTE FC 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Vass P. (41.), Kiss M. (75.), ill. Ekker (87.)

Gyirmót, Alcufer Stadion
Gyirmót FC Győr: Sebők Zs. (Rusák E. – 46. p.) – Présinger Á. (Nagy S. – 77. p.), Balogh B. (Szekeres A. – 64.p.), Lengyel D. – Völgyi D. (Lázár P. – 64.p.), Paku R. (Madarász M. – 46. p.), Kiss M. (Deli M. – 88. p.), Vass P. (Nagy O. – 64. p.), Bori G. (Szegi V. – 46. p.) – Simon András (Máté J. – 77. p.), Simon Attila (Sallói D. – 46. p.)

Cserék: Rusák, Nagy S., Beliczky, Madarász, Szekeres, Deli, Máté J., Nagy O., Sallói D., Szegi, Lázár P.

ZTE FC: Szappanos (Kovács)- Villám (Sundas) – Króner – Forgács (Ágoston) – Kretz (Nagy) – Patvaros – Szakály (Hegedűs) – Városi (Fujsz )- Babati (Gottfried ) – Bedi – Daru (Ekker)

A ZTE FC Facebook oldalának tudósításábólkiderült, hogy az első tíz percben két hatalmas Daru helyzet is kimaradt, a vendégek határozottan kezdték a mérkőzést. A klub oldalának beszámolója szerint a zalaegerszegiek 35 perc után is jól kontrollálták a meccset, Babati pedig a felső lécet is eltalálta fejjel. A 41. perben aztán Vass Patrik góljával megszerezte a vezetést a Gyirmót, akik a ZTE ellen tartották a bajnoki főpróbát, hiszen jövő héten a Mezőkövesd ellen kezdik első NB I-es szezonjukat.

A fordulás után, az 52. percben Daru fejjel veszélyeztetett újfent, ám nem sokkal célt tévesztett, majd két perccel később Városi fejesét mentették a gyirmóti védők a gólvonalról – derült ki a ZTE tudósításából. Kiss Máté a 75. percben tovább növelte a gyirmótiak előnyét, a játékos egy kontratámadás végén volt eredményes. A ZTE tudósításában azt írta: „szinte végigtámadtuk a 2. félidőt, mégis egy kontrából gólt kaptunk.” A vendégek végeredményben a 87. percben szépíteni tudtak, így 2-1-es hazai sikerrel ért véget a felkészülési mérkőzés.

Zárásként azt írta klub oldala: „Sok helyzetet puskáztunk el, összességében a helyzeteit jól kihasználó Gyirmót nyert. A helyzetkihasználáson javítanunk kell. Folytatás szerdán az ukrán bajnokság 5. helyén végzett FC Vorskla Poltava ellen Ptujban.”

A Gyirmót cserejátékosai között egyébként helyet kapott Sallói Dániel is, akiről korábban megírtuk, hogy a Kansas City játékosa év végéig kölcsönben a Vasasnál folytatja pályafutását. A 19 éves támadó viszont a múlt hétvégi Király Kupa után elhagyta az angyalföldieket, és könnyen elképzelhető, hogy a NB I-es újoncnál folytatja karrierjét. Ami biztos: a ZTE elleni felkészülési mérkőzésen csere volt, a szünetben állt be és 45 percet kapott a bizonyításra Urbányi Istvántól.

A Gyirmót honlapjának összegzése:

Agresszívan kezdte a mérkőzést a ZTE, de mi az idő múlásával egyre inkább ragadtuk magunkhoz az irányítást, mígnem a szünet előtt nem sokkal sikerült a vezetést is megszereznünk. A második 45 percben szinte végig inkább mi irányítottunk, s vezettünk olykor nagyon is tetszetős támadásokat, sőt a 76. percben vezetésünket is sikerült megduplázni. Egy figyelmetlenséget könyörtelenül kihasznált a lefújás előtti másodpercekben a ZTE, így szépíteni tudtak. De összességében jól sikerült a főpróba, így jövő héten szombaton, 18 órától kezdődhet az előadás Mezőkövesden!
Olvasói sztorik