Hírek

Északi kaland…

Göteborg-Sundsvall +2,5!

Találatokból nem lesz hiány a két együttes találkozóján…
A tavalyi ezüstérmes egyelőre csak az 5. helyen állomásozik. A kék-fehérek nem titkolt célja a bajnoki cím elhódítása (tavaly az utolsó játéknapon hibáztak…). Ehhez viszont javítani kellene a teljesítményükön, már ami a pontvadászatot illeti. 21 egység áll a nevük mellett, otthonukban, a Gamla Ulleviben pedig szerény, 3-2-1-es mérleget hoztak össze. A szünetben is volt dolga Jörgen Lennartsson legénységének: az EL-selejtezőt sikerrel vették a svédek, walesi ellenfelüket oda-vissza verték. A keretben vannak sérültek, egy kapus, egy középső bekk és egy jobbhátvéd nem bevethető.
A Sundsvall nem fut rossz szezont, a korábban az első és második vonal között ingázó együttes jelenleg a 6. 19 ponttal. Vendégségben sem adja könnyen a bőrét: eddig csak egyszer kapitulált (a bajnoknál), mutatója 2-3-1, és mindannyiszor lőtt gólt. A bajnoki szünet előtt nem volt rossz passzban, a leállás alatt két felkészülési meccset vívott, egyet nyert, egyet veszített. Roger Franzen vezetőedző a komplett kerettel számolhat a mai ütközetben.
A hazaiak a találkozó esélyesei, de a találatokban nagyobb értéket érzünk. A legutóbbi négy mérkőzésükön 19 gól született – ma is összehoznak hármat a felek. Tippünk így: +2.5!

Lilleström-Stabaek Mindkét fél betalál: IGEN!

A hazaiak adnak is, de kapnak is rendesen, a vendégek válságban. Gólváltással és hazai sikerrel számolunk…
A Lilletröm a 10. helyen áll 17 ponttal a norvég élvonalban. A hazai mérlege 3-2-2, az összesített gólkülönbsége 14 meccs után 24-23! A második legtöbb gólt kapta a sárga-fekete együttes, ugyanakkor a támadójátékra nem lehet panasz, hiszen azzal az élmezőnyben tanyázna. Rúnar Kristinsson fiai rossz passzban zárták a tavaszt, két vereség után ikszeltek, majd a július eleji folytatás is pocsékra sikeredett: hazai pályán kaptak ki 4-2-re a gyengécske Tromsőtől. A türelem egyelőre még megvan a szakmai stáb irányába, de ha nem jönnek az eredmények, úgy nem lepődnénk meg, ha váltás lenne hamarosan a kispadon. A védelem nem áll össze, épp a mai ellenfelével meccseltek a szünetben, akkor 0-5 lett a vége. A keretben nincs sérült és eltiltott futballista.
A Stabaek tavaly bronzérmet szerzett, ehhez képest az idén a kiesés ellen harcol. A sárga-kékek 10 ponttal az utolsó előttiek, vendégként 1-1-5-ös sort produkáltak, csak a sereghajtóbál nyertek (Start 0-5). A bajnoki szünetben volt elfoglaltsága a társulatnak: a walesi Connah’s Quay-jel vívott EL-selejtezőt. És mi történt? Az idegenbeli 0-0 után a norvég együttes otthon kapott ki riválisától, így máris búcsút inthetett a kupakalandnak (0-1). A pontvadászatban sem sikerült a nyári rajt, hazai környezetben adta meg magát a Songdalnak (0-1). A skót Billy McKinlay vezetőedző egy kapusára nem számíthat (az indiai hálóőr nem az elsőszámú portás), rajta kívül fontos hiányzó nincs a keretben.
Mindkét fél rossz formát mutat, a Lilleström nyílt játéka miatt adható a gólváltós tipp. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik