Hírek

Irány Svédország!

Van, ahol gólokra fogadunk, máshol pedig hazai sikert várunk...

Hacken-Hammarby +2,5!

Nyílt meccset várunk a két brigád találkozójától!
A Hacken nem kezdte jól a szezont, az első nyolc játéknap után két sikerrel és hat vereséggel a tabella utolsó negyedében tanyázott. Aztán jött a feltámadás, május közepétől négy mérkőzésen 10 egységet zsebeltek be a sárga-feketék. Jelenleg így 16 ponttal a 8. helyről várják a folytatást. Érdekesség, hogy Peter Gerhardsson alakulata csak egyszer remizett, otthon viszont nem ismeri a pontosztozkodás kifejezését (4-0-3). Ami a találatokat illeti: hazai környezetben, a Bravida Arénában 17-10 a mutatója, és az over/under mérlege is elképesztő: 9/3. A szünet tehát nem jött jókor a társaságnak, hiszen lendületbe kerültek. Ugyanakkor más értelemben nem tett rosszat a leállás: felépült egy bekkjük, így már csak egy középpályást kell nélkülöznie a szakmai stábnak sérülés miatt.
A Hammarby 13 ponttal a 14., osztályozós helyen áll, minden egységre szükség van tehát. A zöldek az elfogadható rajt után mély gödörbe kerültek, viszont a leállás előtt végre megint nyertek (Gefle 2-0). Idegenben gyenge Nanne Bergstrand együttese, statisztikája mindössze 1-1-4, a gólkülönbsége pedig 9-14. Megjegyzendő, hogy a túrákon eddig mindig betalált, összességében az over/under mérlege 8/4. A keretben lesznek fontos hiányzók: a csapatkapitány eltiltását tölti majd, egy jobbhátvéd pedig nem jött rendbe a hosszú szünet ideje alatt.
Tavaly kétszer meccseltek a felek: ebben a felállásban 3-3 lett a vége, a Hammarby pályaválasztásával 2-3. Ma a találatokban bízunk, no és azért egy másik szelvényen behúzzuk a H-t is…

Gefle-Falkenberg 1!

Klasszikus kiesési rangadót rendeznek a svéd élvonalban: az edzőt váltó hazaiaknak szavazunk bizalmat…
Pedig minden olyan szépen indult… Roger Sandberg együttese két fordulót követően 4 ponttal a tabella első felében tanyázott, aztán viszont jött az összeomlás. Az aranysárga-kékek a következő 10 fellépésükön mindössze egyetlen egységet szereztek, így nem meglepő, hogy kieső helyre csúsztak vissza. A türelem elfogyott a trénerrel szemben, így a jövőben Thomas Andersson irányítja majd a csapatot. A társulat hazai pályán 0-2-4-es sorral rendelkezik, gólkülönbsége extrán elkeserítő: 4-14. A szünetben felkészülési mérkőzésen 3-2-re verte a Gefle a Norrköpinget. Tudjuk, hogy ilyen összecsapások eredményéből nem szabad hosszú távú következtetéseket levonni, de azért jelzésértékű lehet. A keret nem lesz teljes, egy kapus, egy bekk és egy támadó küzd sérüléssel.
A Falkenberg tavaly már a tűzzel játszott, végül osztályozón sikerült meghosszabbítania élvonalbeli tagságát. Az idei kiírásban viszont még gyengébben teljesítenek a sárga-kékek. Mindösszesen 4 pontjuk van, vendégként nyeretlenek (0-1-4), gólkülönbségük a túrákon 3-13. Valami nagyon nincsen rendben a klubnál: az irányítójuk, a fiatal egyiptomi-dán Jakobsen elhagyta a klubot, így Hans Eklund vezetőedzőnek még kisebb a variációs lehetősége. A forma gyatra volt a szünet előtt, és a felkészülési meccseit is leveszítette az együttes, ráadásul a góllövéssel továbbra is hadilábon áll a gárda.
Az egymás elleni mérlegük totális hazai fölényt mutat (5-1-1), tavaly oda-vissza nullára nyert a Gefle (2-0, 1-0). Ma sem várunk meglepetést, a házigazda győz a kiesési rangadón. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik