Hírek

Ír gondolatok…

Gólokban gondolkodunk ma...

Waterford United-Limerick +3.5!

Távol álljon a szervezett védekezés e két alakulat alapstratégiájától – jönnek is a gólok ma rendesen!
A Waterford az ír másodosztályban a 6. helyen tanyázik, 19 pontjából kilencet szedett össze saját közönsége előtt (3-0-4). A formája totálisan szeszélyes, győzelmek és vereségek követik egymást. A védelme nem az igazi: 15 fellépésen már 34-szer kapitulált, amely a második leggyengébb hátsó alakzatot jelenti a ligában. Az előrejátékra nem lehet oly nagy panasz, hiszen 27 találatot már bevertek. A +2.5-ös over/under mérlegük 11/3, a +3.5-ös pedig 8/6. Roddy Collins menedzsernek a középpályán lesznek hiányzói, ebből a csapatrészből hárman is kidőltek.
A Limerick toronymagasan vezeti a pontvadászatot, már 43 egységnél jár, tulajdonképpen kijelenthető, hogy visszajutnak a kékek az élvonalba. Idegenben száz százalékosak (7-0-0), igaz, otthon is csak egyszer remiztek (7-1-0), formájuk lenyűgöző. És akkor a találatokról: 15 ütközetben 58-16-os gólkülönbséget produkáltak! A +2.5-ös over/under mutatójuk 14/1, a +3.5 pedig 9/6. A keret teljes lesz, így Martin Russell menedzser ismét ütős brigádot küldhet pályára.
Az idén eddig kétszer randevúztak a felek, mindkétszer a Limerick nyert, és nem is akár hogyan: 5-2-re és 7-2-re! Ma is kalkulálunk legalább négy találattal! Tippünk így: +3.5!

Athlone Town-Shelbourne +2,5!

A házigazda mélyponton, botrányos a védelmük – gólokat várunk, no és nem mellékesen a vendégek sikerét…
Az Athlone az utolsó az ír második vonalban. Az eddigi 15 bajnokija közül csak egyet nyertek meg Padraig Moran fiai, azt sem mostanában. Rettenetes passzban várják mai ellenfelüket: a pontvadászatban hétszer kaptak ki zsinórban, közben viszont ha nem is könnyedén, de továbbjutottak a kupában. Jelenleg mindössze 7 egység áll a nevük mellett, 1-1-5-ös hazai sorukhoz 9-18-as gólkülönbség társul. Az over/under tekintetben 12/2-es a mérlegük, a találateső elsősorban tragikus védelmüknek tudható be. Ma is lesz egy hiányzójuk, egy bekk.
A nagy múltú Shelbourne évek óta a másodosztályban vegetál, a piros-fehéreknek az idén is a középszerűség jutott ki eddig, viszont ebbe beleuntak a tulajdonosok. Edzőt váltottak a gyatra szereplés miatt, és az új tréner, Owen Heary sikerrel mutatkozott be a kispadon. A mezőny legtehetősebb együttese 19 egységgel az 5. helyen áll, de a play off még összejöhet, hiszen csak 5 pontos lemaradásra vannak a dobogótól. Idegenben 3-0-4 a vonatkozó mérlegük, ehhez 12-11-es gólkülönbség társul. 8/7 az over/under mutatója a társulatnak. Ma teljes lesz a keret.
2011 óta valamennyi találkozójukon született legalább három találat. Ma is gólokkal számolunk, és ha lehetséges, összekombináljuk a vendégek győzelmével.

Olvasói sztorik