Hírek

Nagyhatalmak harca a döntőért

Ma ismét az Eb-vel foglalkozunk, és ismét gólokat várunk...

Németország-Franciaország Mindkét csapat szerez gólt? IGEN!

Akár Eb-döntőnek is beillene a párosítás – mi a gólváltásban látunk fantáziát.
A németek eddig veretlenül, mindössze egy gólt kapva jutottak el a legjobb négy közé. Joachim Löw alakulata az ukránok kezdte a tornát, és noha 2-0-ra nyertek Özilék, azért azon a mérkőzésen kijött, hogy a germán védelem – akkor még Hummels nélkül – igencsak szellős. A következő ütközetet a lengyelekkel vívták Boatengék, ezen a találkozón a támadószekció maradt adós a jó teljesítménnyel. Götzét felfalták Glikék, a vége 0-0 lett. Az utolsó csoportmeccsen az észak-írek ellen gólfesztivált is rendezhettek volna Draxlerék, de a koncentrációval ezúttal baj volt. A soványka 1-0-ás siker is csoportelsőséget ért a Nationalelfnek.
A nyolcaddöntőben Szlovákia nem tudta megnehezíteni Kroosék dolgát, ötletesen futballozva, sima 3-0-ával küldték haza Hamsikékat a fehér-feketék. A negyeddöntőben aztán megint egy óvatosabb német válogatottat láthattunk, amely a hosszabbítást követően büntetőpárbajban verte az olaszokat. Amire érdemes figyelni: akciógólt továbbra sem kaptak Hectorék, gólkülönbségük 7-1, három siker mellett kétszer ikszeltek eddig a tornán.
Joachim Löw nincs könnyű helyzetben, hiszen Khedira és Gomez sérülés, Hummels pedig eltiltás miatt nem lehet ott a találkozón. Szaklapok szerint Khedirát Can pótolhatja majd (Schweinsteiger is kisebb sérüléssel bajlódik), Gomez pozícióját Möller veheti át, így egy sorral hátrébb kap szerepet Götze.
A tervezett kezdőcsapat:
Neuer – Kimmich, Höwedes, Boateng, Hector – Kroos, Can – Draxler, Özil, Götze – Möller.
Franciaország rengeteg kritikát kapott a csoportmeccseken nyújtott teljesítménye miatt – olykor bizony joggal. A gallok a románok és az albánok ellen is csak a hajrában tudták kicsikarni a győzelmet, de bizony egyik összecsapáson sem voltak meggyőzőek Payeték. A 3. fordulóban jól futballoztak Dechamps mester fiai, de a szerencse a svájciak mellé állt, így 0-0 lett a vége.
Írország várt a legjobb 16 között a kékekre, és a szenvedős futballt folytatták Giroudék. A szünetben még a zöldek mentek 1-0-ra, de ezt követően elkezdtek focizni Griezmannék. Jöttek a gyors támadások, a kényszerítők, amelyeket nem tudtak lekövetni az ír bekkek. Pogbáék fordítani tudtak, így már a nyolc közé is jutottak. Azért a sorsolásra, majd a többi eredményre sem panaszkodhatnak Matuidiék, hiszen a soros ellenél Izland volt. Az addig remeklő, bár kétség kívül, inkább szervezett, sem mint kreatív futballal előálló északiak ellen az első játékrészben gáláztak a hazaiak. A fordulást követően megint megingott néhányszor a hátsó alakzat, de összességében sima sikert arattak Evráék (5-2).
Kellemes gondokkal küzdhet a szakmai stáb, hiszen eltiltás és sérülés sem nehezíti a munkáját. Az izlandiak ellen eltiltott Kante jó eséllyel megint ott lesz a középpályán, viszont Ramit lehet, hogy Umtiti kiszorítja a kezdőből.
A tervezett tizenegy:
Lloris – Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann, Payet – Giroud.
Azt gondoljuk, hogy akár százhúsz percig is elhúzódhat a találkozó. Viszont a támadószekciók erősek, a védelmek viszont annyira nem – így mindkét háló megzörrenhet legalább egyszer.

Olvasói sztorik