Hírek

Máté Péter távozik a DVSC-től

A védő Nyíregyházán folytatja, adta hírül a debreceni klub.

A DVSC-TEVA csapatától végleg távozó Máté Péter a Nyíregyháza együtteséhez igazolt, jelentette be hétfőn este a debreceni klub hivatalos oldala.

Máté Péter Debrecenben nevelkedett, mindössze 18 éves volt, amikor bemutatkozott az első osztályban. 2006 nyarán 400 ezer fontért (ami akkor kb. 160 millió forintnak felelt meg) az angol élvonalban szereplő Reading FC-hez szerződött egy évre kölcsönbe, amit az angolok később fél évvel meghosszabbítottak. A védő a kölcsönadás lejárta után visszatért Debrecenbe, több fontos meccsen is stabil tagja volt a védelemnek, sőt, válogatott kerettag is volt.

Magyar csapatoknál is szerepelt kölcsönben (Diósgyőrben és Szolnokon), de végleg sosem vált tőle meg klubunk. Az NB I-ben összesen 165 alkalommal lépett pályára, a DVSC színeiben 125 bajnokit játszott. Összesen 13 gólt szerzett, ebből 10-et a Loki labdarúgójaként.

– Nem könnyű ennyi év után elhagyni azt a klubot, ahol nevelkedtem, és amelynek színeiben rengeteg sikerben volt részem – mondta Máté Péter, aki a DVSC-vel öt bajnokságot, öt Magyar Kupát és négy Szuperkupát nyert. – Szép emlékként gondolok vissza a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörös szereplésre is, pályafutásom legjelentősebb eseményei voltak. Az élet most úgy hozta, hogy váltanom kell, már az új csapatomban teszek meg mindent a jó szereplés érdekében, de mindig jó szívvel gondolok majd vissza a DVSC-nél eltöltött időszakra.

Olvasói sztorik