Hírek

Brazil történetek…

Dél-Amerikában is zajlanak az események...

Corinthians-Flamengo -2.5!

A bajnok tartalékos összeállításban fogadja a remek védelemmel rendelkező Flamengót: nem lesz sok találat, az tuti…
A Cor 12 fordulót követően 22 egységgel a 2. helyről várta a játéknapot. A címvédő odahaza erős, statisztikája 5-1-0, gólkülönbsége pedig 11-3. A formájára sem lehet panasz, hiszen végre idegenben is győzni tudott a hétközi meccsen (America Mineiro 0-2). Cristovao Borges vezetőedző azonban nincs könnyű helyzetben, hiszen sok a sérült a csapatában. Minden csapatrészben van hiányzója, ráadásul a középpályán még további három futballista bevetése kérdéses.
A Flamengo tavaly a középmezőnyben végzett, ehhez képest az idén jól tolják a piros-feketék. Jelenleg az 5. pozíciót foglalják el 20 egységgel, és idegenben sem gyengék: öt fellépésük közül hármat megnyertek, kettőt buktak csak el. A túrákon a gólkülönbségük 4-3 – négyszer 1-0, egyszer 2-1 volt a végeredmény. A formájuk kissé szeszélyes, hazai vereséget hazai diadal követte az elmúlt napokban. Az egyik kapus mellett egy rutinos belső védő marad ki sérülés miatt.
A hazaiak a mérkőzés esélyesei, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Muricy Ramalho mester remekül összepakolta a Flamengo védelmét. Kettejük párharcára amúgy sem jellemző a sok találat, így ma is a gólok ellen megyünk. Három nem lesz, az tuti. Tippünk így: -2.5!

Botafogo-Santa Cruz 1!

Az újoncok rangadóján a hazaiak otthon tartják a pontokat!
A Botafogo tavalyelőtt esett ki az A ligából, majd gyorsan vissza is jutott a társulat az elit osztályba. A fekete-fehérek 12 meccs után 12 egységgel a 18., azaz kieső helyről várják a folytatást. Ricardo Gomes vezetőedző alakulata egyelőre nem képes kiegyensúlyozott teljesítményre (3-3-6), és az Estadio Municipal Radialista Mario Helenio-ban sem ütőképes, mérlege mindössze 2-2-2. A riói alakulat formája totálisan kiszámíthatatlan, az utolsó hrom mérkőzésén háromféle kimenetelt játszott. A védelmére sokáig nem lehetett panasz, viszont az utolsó két bajnokiján hétszer is kapitulált. A keret nem lesz teljes, egy bekk és két védekező középpályás is sérüléssel bajlódik.
A Santa Cruz a Botafogo mögött a 2. helyen zárt a B osztályban. Milton Mendes együttese remekül kezdte a bajnokságot, négy fellépésen 8 pontot húztak be a piros-feketék. Aztán elfogyott a brigád lendülete. Az utolsó nyolc bajnokija közül hetet elveszítettek a fiúk, így nem is meglepő, hogy most már csak az utolsó előtti helyen szerénykednek 11 egységgel. Idegenben 0-2-3 a mutatójuk, de a két remi még májusban jött össze a társulatnak. Egyre nagyobb a nyomás a tréneren, aki a fontos ütközetben nem számíthat két védőjéére.
A Santa Cruz gödörben van, és kötve hisszük, hogy a kiesési rangadón lábalnak ki ebből Robertóék. A Botafogo összekapja magát, és otthon tartja a pontokat! Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik