Hírek

Belga siker, ír gólok

Ma az Eb mellett egy ír bajnokira is rákoncentráltunk ma...

Wales-Belgium 2-es és +1,5!

Véget ér a walesi álom, az egyre jobb formát mutató belgák lépnek a legjobb négy közé…
Wales és Belgium egy selejtezőcsoportban volt a kontinenstorna előtt, és a két ütközetről bizony a sárkányosok őriznek szebb emlékeket. Az Eb-n aztán Chris Coleman legénysége pazarul kezdett, legyőzte 2-1-arányban a szlovákokat. Jött a “nagytestvér” elleni mérkőzésen, amelyen sokáig remekül tartották magukat Ramsey-ék, ám végül akkor a háromoroszlánosok fordítani tudtak a hajrában (Anglia 1-2). Az utolsó játéknapon az oroszok ellen futballoztak talán a legjobban Bale-ék, nem is maradt el a siker, sima 3-0 lett a vége.
A nyolcaddöntőben egy brit ellenfél, nevezetesen Észak-Írország várt Allenékre. Az ütközet nem hozott valami extra játékot, de awalesiek addig gyötörték ellenfelüket, míg végól egy öngóllal sikerült kivívniuk 90 perc alatt a továbbjutást.
Még a selejtezők idején abban rejlett Wales ereje, hogy a hátsó alakzat nagyszerűen zárt, alig-alig kaptak gólt Williamsék a kvalifikáció során. A támadójáték olykor döcögött, nem igazán szórták meg ellenfeleiket Vokesék. A kontinensviadalon viszont változott a helyzet, Gunterék lőtték – a mieinkkel egyetemben – a legtöbb gólt a csoportmeccseken (6)! Bale igazi vezér lett, és Ramsey is elkapta a fonalat. A keretben Ashley Williams hagyott ki edzéseket, az ő szerepeltetése kérdéses.
Belgium a torna egyik favoritjaként érkezett Franciaországba – ám nem így kezdtek Marc Wilmots fiai. A nyitófordulóban az olaszok taktikus játékkal verték a vörösöket 2-0-ra. A kritikusok nyomban rámutattak: hiába a sok sztár, ha ők nem alkotnak egységes csapatot, ráadásul a pletykák szerint a futballisták és a szövetségi kapitány között sem volt éppen felhőtlen a viszony. Ehhez képest Hazardék rendesen összekapták magukat! Rúgtak egy hármast az íreknek, 1-0-ra legyűrték a svédeket, majd a nyolcaddöntőben – az eddigi legjobb teljesítményt nyújtva – 4-0-ra verték a mieinket. De Bruyne-ék látványos támadásokat vezettek, gyorsan, kreatívan fociztak, sikerük megérdemelt volt.
A szakmai stábnak néhány problémával azért szembe kell néznie a napokban: Magyarország ellen Vermaelen begyűjtötte második sárgáját, ami eltiltást jelent, illetve Hazard is kisebb sérülést szenvedett, így edzéseket hagyott ki. A szaksajtó szerint Denayer pótolhatja majd a belső védőt, és amennyiben Hazard sem épülne fel, úgy Carrasco kaphat helyet a kezdőben.
Tervezett kezdőcsapatok:
Wales: Hanassey – Chester, Williams, Davies – Gunter, Allen, Ledley, Ramsey, Taylor – Bale – Vokes.
Belgium: Courtois – Meunier, Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Witsel, Nainggolan – Mertens, Bruyne, Hazard – Lukaku.
Wales eddig nagyon odatette magát a tornán, cseppet sem jellemző rájuk a bunkerfoci. Ma sem változtatnak majd alapfelfogásukon, viszont ez Belgium ellen akár önveszélyes is lehet. Lukakuék bebizonyították, hogy tán a leggyorsabb együttes az Eb-n, és ma is élnek e fegyverükkel. A vörösök továbbjutását várjuk már a rendes játékidőben. Nyernek Witselék, és lesz a találkozón legalább két találat! Mi erre fogadunk!

Drogheda United-Waterford United +2.5!

A két középcsapat ütközetétől gólokat várunk…
A legfontosabb kérdések egy része már eldőlt az ír második vonalban. A Limerick elhúzott a mezőnytől, a play offot érő 2. és 3. pozícióért viszont még többen állnak harcban. Ezek közül az egyik a Drogheda, amely jelenleg a 3. 23 egységgel. Hazai környezetben 4-1-2 a mérlege, a formája pedig nem az igazi, két iksz után otthon veszített rangadót az UCD ellenében. Az over/under mutatója 10/4, azért ez beszédes adat. A szakvezetésnek vannak gondjai, két középpályás eltiltását tölti, míg egy csatár és egy bekk sérült.
A Waterford is odaérhet még a rájátszásra, jelenleg 19 ponttal az 5., gólkülönbsége pedig igazán durva: 14 fellépésen 27-32! Az over/under statisztikájuk 11/2, tehát adnak is, de kapnak is a fiúk. A formájuk biztató, öt bajnokiból négyet behúztak a közelmúltban. Vendégként sem gyámoltalanok a kékek, ezt 3-1-3-as soruk bizonyítja. Rossz hír viszont a szakvezetés számára, hogy öt középpályás dőlt ki sérülés miatt – azért ez nem hangzik jól semmiképpen.
Az idén eddig már kétszer találkoztak a felek, és mindkétszer 2-1-re nyert a Drogheda. Két évvel ezelőtt 6-2 és 3-0 volt ebben a felállásban a végeredmény. A tippünk így nem is lehet más, mint +2,5!

Olvasói sztorik