Hírek

Bajnoki és kupa!

Ma egy EL-selejtező mellett egy bajnokit pécéztünk ki magunknak...

Göteborg – Llandudno FC (0-2) 1!

A svéd együttes rendesen megszórhatja az első meccsen walesi ellenfelét…
A Göteborg tavaly az utolsó fordulóig versenyben volt a bajnoki címért, de végül a Norrköping bírta jobban a finist, így a kék-fehéreknek be kellett érniük az ezüstéremmel. Az Eb miatt május végétől áll a pontvadászat, július 10-én lesz a folytatás. Jörgen Lennartsson legénysége egyelőre csak az 5. pozíciót foglalja el, lemaradása a Malmö mögött 6 egység. Hazai pályán, a Gamla Ullevi-ben hullajtott el értékes pontokat (3-2-1), de összességében jó formában vonult szünetre a gárda: az utolsó két bajnokiját behúzták Bomanék. A keretben egy kapus, két belső védő és egy jobbhátvéd sérült, ugyanakkor a veterán támadó, az immár öt találatot jegyző Hysen már ott lehet a kupameccsen.
A Llandudno bronzérmes lett Walesben, újoncként ez megsüvegelendő teljesítmény mindenképpen. A gárda 15-7-10-es mérleget produkált az április közepén véget ért bajnokságban, a gólkülönbsége pedig 32 mérkőzésen 53-46 lett. A védekezés nem a szürke-pirosak erőssége, és bizony eddig a felkészülési mérkőzéseken sem jönnek az eredmények – persze, nem ebből kell kiindulni. Alan Morgan alakulata lelkes amatőrökből áll, a költségvetésük elenyésző, futballistáik közül alig akadnak profik.
A Göteborgnak komoly céljaik vannak nemcsak a bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is. Ehhez ma meg kell tenniük az első lépést: gáláznak a svédek a lelkes walesiek ellen. Tippünk így: (0-2) 1!

Mjöndalen-Hödd +2.5!

A hazaiak otthon ontják a gólokat, a vendégek tragikusan teljesítenek a túrákon, viszont edzőt váltottak. Ráadásul egymás ellen rendre potyognak a találatok… Mit is várhatnánk e meccstől, ha nem +2.5-öt?
A Mjöndalen a középmezőnyben tanyázik, 20 pontjukhoz 4-3-0-ás hazai sor tartozik. A januárban kinevezett Vegard Hansen alakulata saját stadionjában rendesen termeli a gólokat, a bordók már 15-ször voltak eredményesek, és csak hatszor kapituláltak. A formájukra sem lehet panasz, május közepe óta nem kaptak ki, három iksz után háromszor győztek. A keretben nincs eltiltott és friss sérülésről sem szóltak információk.
A Hödd a játéknap előtt 14 egységével kieső helyen állt, a gyenge rajtot gyötrelmes folytatás követte, így borítékolható volt az edzőváltás. Steinar Lein érkezése új lendületet adott a kék-fehéreknek, akik az új tréner irányításával 3-0-ra verték az Asanét. Idegenben eddig mind a hat bajnokiját elveszítette az alakulat, gólkülönbsége 3-04 volt – most már ideje lenne megkezdeni a túrákon is a pontok gyűjtögetését. Egy középpályás eltiltott lesz, friss sérült nincs a keretben.
A közelmúltban rendre megszórta magát a két együttes a találkozóikon. És most is ebben látunk fantáziát. Az edzőváltás jót tett a vendégeknek, azért nem favorizáljuk a hazai sikert. Találatokban viszont nem lesz hiány, hármat simán összehoznak a felek! Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik