Hírek

Irány a norvég kettő!

Kongsvinger-Bryne +2.5!

A norvég másodosztályban gyakoriak a gólgazdag meccsek. A házigazdákra különösen igaz ez…
A Kongsvinger 18 pontjával a 9. helyen áll, otthon 4-0-3 a mérlege, a gólkülönbsége pedig 14-9. Luis Pimenta alakulata nagyon hullámzóan teljesít az idei kiírásban, most éppen gyengébb periódust futnak: három meccs óta képtelenek nyerni, egy iksz után kétszer kikaptak. A társulat over/under mérlege 12/2, ez abból is adódhat, hogy a portugál tréner a 4-3-3-as hadrendet alkalmazza, amely ugye rejteget veszélyt magában. Fontos hiányzó nincs a keretben.
A Bryne 11 egységével az utolsó előtti helyen tanyázik. A gárda gyengén kezdte a bajnokságot, jött is az edzőváltás, ám Alf Ingve Berntsen is csak ideig óráig tudta felrázni a brigádot. AZ utolsó három fellépésükön kikaptak, kétszer be sem találtak. Vendégségben különösen sebezhető a védelem, mérlegük 0-3-4, gólkülönbségük 7-17 a túrákon. AZ over/undr mutatójuk 7/7. A zöldeknél egy középpályás sérült, ő alapembernek számít.
Azt gondoljuk, hogy a két, gyenge formában lévő együttes meccs gólokban gazdag lesz. Három találatot tuti, hogy összehoznak a felek. Tippünk így: +2.5!

Kristiansund – Ullensaker/Kisa 1!

A listavezető a kiesőjelölttel szemben nem hibázik!
A Kristiasund 33 pontjával vezeti a norvég másodosztályt. A kék-fehérek stabilan teljesítenek, odahaza mind a hat bajnokijukat megnyerték. Egy vereség áll a gárda neve mellett, de azt is a nyitó fordulóban szenvedték el Bambáék. A védelem ragyogóan teszi a dolgát, 14 bajnokin csak 10-szer kapituláltak. 279 perc óta nem zörrent meg a hálójuk. A formájuk tehát pazar, Christian Michelsen 4-4-1-1-es hadrendje eddig tökéletesen működik. A keretben nincs friss sérült és eltiltás sem nehezíti a szakvezetés dolgát.
Az Ullensaker az alsóház tagja, 12 egységével csak a 14., kieső helyről várhatja a folytatást. A sárga-feketék vendégként gyámoltalanok, 0-3-3 a vonatkozó soruk. Mellettük szól viszont, hogy régóta nem szenvedtek vereséget, négy iksz után legutóbb győztek. A keretben lesz egy eltiltott bekk.
A házigazda otthon nagyon erős, és noha a Kisa nem mutat rossz formát, ma pont nélkül marad. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik