Hírek

Gólok és góliszony

Ma északi túrát teszünk...

GAIS-Degefors 2-3 gól!

A házigazda jobb erőkből áll, a pocsék védelemmel rendelkező vendégek könnyen megéghetnek Göteborgban.
A GAIS egyelőre nem tud kitörni a szürkeségből, csak a középmezőnyben foglal helyet a svéd másodosztályban. A zöldek 16 egységgel a 10. pozíciót foglalják el, igazi döntetlen-királyok, mérlegük 3-7-3. Odahaza, a Gamla Ulleviben még nem kaptak ki, de csak háromszor győztek (3-3-0). A formájuk nem feltétlenül biztató, három remit követően a Varbergsbél kapituláltak. A keretben egy védekező középpályás és egy támadó sérült, utóbbi pótlása nem egyszerű feladat a szakmai stáb számára.
A Degefors 13 egységgel a 13 helyet foglalja el. Patrik Werner alakulata vendégségben nem igazán ütőképes, mérlege 1-2-3, gólkülönbsége 6-14 a túrákon. Összességében is harmatos a pirosak védelme, 13 fellépésen ugyanis 26-szor kapituláltak. A Layouniék formája felfelé ívelő, egy gyengébb sorozatot zártak le a Trelleborgs hazai legyűrésével. A keretben egy balszélső és egy bal bekk sérült, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.
A GAIS otthon nem rossz, viszont a Degefors eddig csak egy meccsen nem talált be vendégségben. Ma is sanszos egy vendégtalálat, amit azért nem hagyhatnak szó nélkül a göteborgiak. A 2-3 gólos opció nem tűnik rossz választásnak. Mi erre fogadunk!

Vaasa-Ilves -2.5!

Mindkét együttes védelme rendben van, ma sem várható sok találat a mérkőzésükön.
Elhalasztott meccset pótolnak a finn élvonalban. A Vaasa az alsóházban tanyázik, 14 egységével a 9. helyen állomásozik. Otthon 3-1-1 a mérlege, ehhez 7-2-es gólkülönbség társul. A helyzetük annyira mégsem rossz a fekete-fehéreknek, ugyanis riválisaiknál két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A társulat formája szeszélyes, minden kimenetelt játszottak az elmúlt hetekben – legutóbb épp mai riválisánál maradt alul 1-0 arányban. Az over/under mutatójuk 5/7. A keretbe visszatérhetett egy jobbszélső, legutóbb már csereként pályára lépett.
AZ Ilves eddig üde színfoltja a bajnokságnak, a gárda 21 pontjával a 4., ha pontokat szerez két elmaradt mérkőzésén, simán felléphet a dobogóra. A jó teljesítmény egyértelműen a remek védekezésnek köszönhető: 12 bajnokin 9 gólt kaptak – igaz, csak 11-et rúgtak. Over/under mutatójuk 1/11. Idegenben szeszélyesek (3-0-4), pazar sorozatuk a RoPS-nál szakadt meg (1-0). Az alapcsapat bevetésre készen áll, friss sérült és eltiltott nincs, egy szervező középpályás visszatérhet.
Iksz körüli eredményre számítunk, de ha tutira akarunk menni, akkor a gólok ellen fogadunk. Három találatot nem hoznak össze a csapatok, ez szinte biztos. Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik