Hírek

Angol siker és déli rúgdosódás?

Ma mindkét Eb-meccsen találtunk jó fogadási opciókat...

Anglia-Izland 1-es és -3.5!

Az angolokat várjuk a nyolcba, de nem lesz ez egy fáklyás menet…
Anglia a csoport második helyén végzett 5 ponttal. A nyitó fordulóban Kane-ék a hajrában veszítettek két pontot az oroszokkal szemben (1-1), majd aztán brit rangadón ugyancsak a ráadásban nyertek Wales ellen. Az utolsó csoportmeccsen Szlovákiával 0-0-ra végeztek gólnélküli döntetlenre Alliék, és mivel Bale-ék legyőzték az oroszokat, így Dieréknek be kellett érniük a 2. pozícióval. Roy Hodgson alakulata talán az első mérkőzésen futballozott a legjobban, azonban az óta nem igazán voltak meggyőzőek Cahillék. Helyzetekig csak eljutottak Sturridge-ék, ám a ziccerek zöme kimaradt. A keretben nincs eltiltott, és sérülés sem nehezíti a szakvezetés dolgát. A tervezett kezdőcsapat: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Henderson, Dier, Rooney – Alli – Kene, Sturridge.
Izland stabil 30 százalékos labdabirtoklással veretlenül játszotta le a csoportmeccseit, a portugálokkal és a mieinkkel ikszeltek a kékek, majd legyőzték az osztrákokat. Arnasonék stabilan, zártan védekeznek, és szinte a semmiből szerezték góljaikat. Rögzített szituációk után tudnak veszélyt teremteni, legyen szó nagy bedobásról, szabadrúgásról, vagy éppen szögletről. Fizikálisan teljesen rendben van a csapat. Kreativitást hiába várunk Bödvarssonéktól, sokkal inkább a párharcokat erőltetik a szigetlakók. A keretben nem lesz eltiltott. A várható tizenegy: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason – Sigthórsson, Bödvarsson.

Azt gondoljuk, hogy az izlandi csoda ma véget ér. Az angolok, ha nem is könnyedén, de legyőzik a rendes játékidőben Bjarnasonékat. Nyernek Rooney-ék, de nem várunk gólzáport. Tippünk így: 1-es és -3.5!

Olaszország-Spanyolország +3.5 sárga lap!

Az olaszok megnyerték a csoportjukat: előbb a belgákat, majd a svédeket verték, így az utolsó játéknapon az is belefért, hogy kikapjanak tartalékos összetételben az írektől. Conte mester a sárgalapos játékosait – kivéve Motta – pihentette is a 3. fordulóban. A Juventus védelem eddig jól működött, viszont a Barzagli, Chiellini, Bonucci trió azért nem riad meg egy kis keménységtől. A spanyolok is két sikerrel kezdték a tornát, majd aztán Iniestáék is kikaptak a horvátoktól. A támadósorban Nolito és Silva gyorsasága veszélyes lehet az olasz bekksorra, és akkor nem még szóltunk a robosztus termetű Moratáról, aki viszont a párharcokban erős. Feszült hangulatot, kevés gól és sok sárgát várunk az ütközettől. Négy figyelmeztetés tuti, hogy lesz a kilencven perc során.

Olvasói sztorik