Hírek

Hazai siker és sok szöglet!

Franciaország-Írország 1-es és -3,5!

A házigazda eddig ugyan nem kápráztatta el közönséget, de csak megnyerte csoportját. Az írek nagyot küzdöttek, hogy eljussanak a nyolcaddöntőbe, de a kaland itt jó eséllyel véget ér számukra…
A gall válogatott teljesítménye eddig finoman fogalmazva is elmarad a várakozásoktól. A kékek csak szenvednek, a románokat és az albánokat ugyan legyőzték, de Pogbáék nem brillíroztak. A felkészülési meccseken mutatott lendületes játékról nem beszélhetünk, a támadóharmadban rendre elfogyott Payeték tudománya. A második, Albánia elleni mérkőzésen bele is nyúlt csapatába Deschamps, de a Griezmannt és Pogbát nélkülöző együttes sem tudott mit kezdeni a lelkes balkániakkal. A svájciak elleni összecsapáson futballozott eddig talán a legjobban a gárda, ekkor viszont szerencséjük nem volt Gignac-éknak – a helvéteket háromszor is a kapufa mentette meg a góltól. Az utolsó csoportmeccsen, a biztos továbbjutás tudatában jó néhány játékosának pihenőt adott a kapitány. A mai mérkőzésen a Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Sissoko, Kante, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet összeállításban lépnek pályára a gallok.
Az írek nem indítottak rosszul, a svédek ellen reálsi győzelmü esélyük volt, de a vezetésük után visszavettek a tempóból, és ez megbosszulta magát (1-1). Jött a belgák elleni ütközet, amelyen viszont szemernyi esélyük sem volt a zöldeknek, Lukakuék átrohantak rajtuk a 2. félidőben. Longéknak nem volt más választásuk az utolsó játéknapon: a továbbjutáshoz le kellett győzniük az addig száz százalékos olaszokat. A tartalékos taljánokkal sokáig nem bírtak Bradyék, ám a hajrában egy védelmi megingást kihasználtak Martin O’Neill fiai – így a legjobb 16 közé kerültek az írek. Wardék eddig megmutatták, hogy képesek szélsőséges teljesítményre. Küzdenek az utolsó pillanatig, viszont azért a kreativitás nem az erősségük. Megnehezíthetik a franciák dolgát… A tervezett kezdőcsapat: Randolph – Coleman, Duffy, Keogh, Ward – Hendrick, Mc. Carthy, Brady, Mc. Clean – Murphy – Long. Walters kisebb sérüléssel bajlódik, bevetése kérdéses.
Azt gondoljuk, hogy a párizsi közönség nagyon küzdelmes mérkőzést lát majd. Az írek nem adják olcsón a bőrüket, viszont a házigazda ellen kevés lesz a bekkelés. Giroudék előbb-utóbb feltörik majd a reteszt, és ha nehezen is, de kivívják a továbbjutást. Tippünk így 1-es és -3.5!

Németország-Szlovákia +10,5 szöglet!

A világbajnok simán nyerte meg a csoportját, Lengyelországgal együtt 7 pontot gyűjtött. Az első mérkőzésen az ukránok ellen őrült meccset játszottak Mustafiék, ha mindkét fél értékesíti a helyzeteit, akár 6-6 is lehetett volna a végeredmény. Aztán következett a lengyelek elleni remi (0-0), végül pedig 1-0-ra verték Müllerék az észak-íreket. Valamennyi találkozón masszív labdabirtoklási fölényben voltak Özilék, ám a helyzetkihasználással gondok adódtak. A szlovákok gyengén nyitották a tornát, kikaptak Walestől. A második fordulóban elverték az oroszokat, végül ikszeltek az angolokkal. Hamsikék ma minden bizonnyal védekezésre kényszerülnek, viszont a kontrákban bízhatnak. Lüktető, élvezetes mérkőzésre van kilátás, amelyen sok szögletet várunk. 11-et legalább!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik