Hírek

Irány a nyolcaddöntők!

Wales-Észak-Írország 1-es és -4.5!

A brit ütközetből Bale-ék kerülhetnek ki győztesen!
Wales kisebbfajta csodát tett azzal, hogy megnyerte a B-jelű kvartettet. Coleman mester fiai Szlovákia legyőzésével indítottak, majd balszerencsés körülmények között kikaptak az Angoloktól, végül pedig lesimázták az oroszokat (3-0). A hat egység elegendő volt az elsőséghez, így Ramsey-ék viszonylag kényelmes helyzetből várhatták a folytatást. A sárkányosok minden mérkőzésükön jó teljesítményt nyújtottak, de leginkább az utolsó csoportmérkőzésen parádéztak Bale-ék. A Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Allen (Edwards, 72.), Ledley (King, 76.), Ramsey – Bale (Church, 83.), Vokes összetételben szereplő walesiek elképesztő szervezetten védekeztek, a kontráik pedig nagyon ültek. A középpályások a labdaszerzést követően lendületből érkeztek meg az ellenfél kapuja elé, ezzel pedig nem tudott mit kezdeni a lomha orosz védelem. Ma teljesen más mérkőzés vár Allenékre, hiszen az északírek minden bizonnyal nem támadó taktikával lépnek majd pályára. A korábbi találkozókkal ellentétben most Wales a favorit, és Vokes-éknek kell megbontaniuk a zárt zöld védelmet.
Az északírek kiszurkolták a továbbjutást – persze, azért tettek is a sikerért O’Neill kapitány fiai. A C csoportban nem sikerült a pontszerzés a nyitófordulóban a lengyelek ellen (1-0), utána viszont legyűrték 2-0-ra az ukránokat McAuley-ék! Az utolsó játéknapon a világbajnok nyert a zöldek ellen (1-0). A három pont 0-ás gólkülönbséggel a jelenlegi szisztémában pedig továbbjutást ért. A gárda az eddig látottak alapján nem tett semmi extrát, azt hozta, amit nagyon tud: stabilan védekezni, majd pontrúgások után veszélyeztetni. A keretben nincsenek klasszisok, így extra húzásokat nem is várhatunk el Evanséktől. A németek ellen a McGovern – A. Hughes, McAuley, Catchcart, J. Evans – J. Ward (Magennis, 70.), C. Evans (McGinn, 84.), S. Davis, Norwood, Dallas – Washington (K. Lafferty, 59.) összeállításban szerepeltek a zöldek, a selejtezők során gólokat termelő Lafferty ezúttal sem kezdett, de legalább kapott fél órát. A hadrend biztosan nem változik, marad a három belső védős felállás.
A két együttes közül eddig Wales volt a meggyőzőbb. Ma is Bale-ékat tartjuk esélyesebbnek, ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a Coleman-legénységnek, hiszen zárt védelmet kellene feltörniük. Azt gondoljuk, nyernek Ramsey-ék, viszont gólzáporral nem kalkulálunk. Tippünk így 1-es és -4,5!

Svájc-Lengyelország A 2-es csapat jut tovább!

A veretlen csapatok mérkőzésétől kevés gólt és lengyel továbbjutást várunk.
Svájc a A csoportban a 2. helyen zárt – ezzel különösebb meglepetést nem okoztak Seferovicék. Az albánokat verték, majd jött két remi, előbb a románokkal, majd a házigazdákkal. A piros-fehérek sok helyzetet dolgoztak ki eddig az Eb-n, de ezekből csak kettőt tudtak gólra váltani. Szervezett együttest rakott össze Petkovics mester, amelyben a klasszisok viszont eddig nem nyújtottak extrát. A hírek szerint nincs sérült a keretben, így a Sommer – Lictsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovic összetételben kezdenek.
A lengyelek hét ponttal, sőt, kapott gól nélkül vívták meg a csoportküzdelmet. Milikék az északírek legyőzésével kezdték a tornát, majd jött egy izmos iksz a világbajnok ellen, végül az ukránokat is sikerült két vállra fektetni Glikéknek. A piros-fehérek kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a kontinensviadalon, ha kellett, akkor sokat passzolva, türelmesen játszottak, máskor stabilan védekeztek, majd ebből vezettek gyors kontrákat. A helyzetkihasználással viszont adódtak gondok Nawalka mester alakulatánál – ha egy kicsit jobban koncentrálnak a fiúk, a németek ellen is nyerhettek volna.
Elégedetlenségre azonban így sincs semmi ok, hiszen Pazdanék továbbjutottak. Az utolsó, ukránok elleni mérkőzésen azért olykor rontott a védelem, ha ezeket a hibákat sikerül csökkenteni, akkor ma is jó esélyeik vannak Piszczekéknek. A keretben Kapustka eltiltott, Szczesny pedig kisebb sérüléssel bajlódik. A tervezett kezdő: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowsk, Krychowiak, Maczynski, Grosicki – Milik, Lewandowski.
Kevés gólt és összességében lengyel továbbjutást várunk a nyolcaddöntőtől. A két szervezett együttes találkozója elképzelhető, hogy hosszúra nyúlik – de a végén Lewandowskiék örülhetnek majd!

Olvasói sztorik