Hírek

A magyarok titkos fegyvere! Dzsudzsák lába a hazai kolbász miatt sült el

Betekintést engedett Dzsudzsák Balázs csapatkapitámy a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki „boszorkánykonyhájába”. A Portugália ellen 3-3-ra végződő csoportmérkőzés egyik főhőse, a két találatot is jegyző szélső különleges sikerreceptet árult el a találkozót követően.

– Nagyon sokat próbálkoztam a lövésekkel, szabadrúgásokkal az előző mérkőzéseken, de eddig valamiért nem jöttek be. Noha ezúttal szerencsém is volt, nagyon örülök, hogy kétszer sikerült betalálnom a portugálok kapujába – mondta Dzsudzsák a találkozó után. – Talán Hegyesi Laci bácsi kolbásza, amellyel a meccs előtt kínált meg, adott erőt nekem, s ennek köszönhetem, hogy már van két gólom. Köszönettel tartozom neki.

A különleges „doppingról” tehát a válogatott felszerelésmenedzsere, Hegyesi László gondoskodott, aki a cipőkön, a mezeken és nadrágokon kívül a hazai ízeket is biztosította a játékosok számára.

A gárda több száz kilónyi ruházatát rendszeresen szállító és mosató szakember igazi apafigura a gárdánál, figyel a játékosokra, hogy minden rendben legyen velük, s nemcsak a dresszükkel és a cipőjükkel, hanem az étkezésükkel kapcsolatban is. Rendszeresen vág disznót, és már szinte hagyománynak számít, hogy csomagol egy kis hazait, és megkínálja belőle a szakmai stábot és az alapvetően az étkezésre is nagyon odafigyelő csapatot.

Ezúttal a szállodában különleges tálat készített a szakember – erről csemegézett a csapatkapitány Dzsudzsák is –, aki a legendás kolbász mellett egyéb finomságokat, például füstölt és abált szalonnát is vitt Franciaországba, s mint az látszik, ez erőt adott a csapatnak, és úgy tűnik, közre is játszott a sikerekben – írja a blikk.hu

A kolbász egyébként is népszerű a játékosok köré­ben, korábban Dibusz Dénes, a válogatott kapusa számolt be a Blikknek arról, hogy még Dárdai Pál (40) kapitánykodása idején, újoncként ezzel készült a csapatnak.

– Pécsen és a környékbeli Sellyén vettem részt disznóvágáson. Elkészült a kolbász, és az első válogatottbeli összetartáson falatozhatunk a kapitánnyal és a csapattal – mondta akkor Dibusz, a Ferencváros játékosa.

Pizzát kapnak meccs után

A válogatott az olasz konyhát is kedveli, hiszen az is bevett szokás, mérkőzések után pizza várja a focistákat az öltözőben.

– Valóban szoktunk pizzákat rendelni a találkozók végére, ugyanis kell az energia a játékosoknak. Egy-egy mérkőzés után ez is hozzátartozik a regenerálódáshoz, persze csak néhány falatot esznek – árulta el Lyonban Bernd Storck

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik