Hírek

Cristiano Ronaldo rengeteg pénzt adományozott magyar gyermekeknek

Böjte Csaba alapítványának segített Bölöni Lászlón keresztül a háromszoros aranylabdás.

A Magyar Hírlap a romániai magyar edzővel, Bölöni Lászlóval készített interjút a Magyarország-Portugália mérkőzés előtt, amelyben természetesen szó esett Cristiano Ronaldóról, akit ő fedezett fel még a Sporting utánpótláscsapatánál. Bölöni többek között arról is beszélt, hogy a háromszoros aranylabdással szokták-e tartani a kapcsolatot.

– Cristiano szupersztár, akit nehéz megközelíteni. Nem is nagyon divat örök hűséget esküdni egymásnak az edzőnek és a játékosnak. De amikor megkerestem valamilyen jótékonysági eseménnyel kapcsolatban, soha nem zárkózott el. Mindig számíthatok rá. Legutóbb éppen Erdélyben, Böjte atyánál gyűjtöttünk, és Ronaldo első szóra nem kevés pénzt adott a gyerekeknek. Ezen túlmenően pedig amikor megnyerte az aranylabdát, meghívott a személyes vendégei közé, és úgy gondolom, hogy én ennél többet nem is várhatok egy ekkora sztártól – válaszolta Bölöni.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása.

A portugál csatár egyébként a Save the Children karitatív szervezet nemzetközi nagykövete, és sok más jótékonyságai miatt tavaly a legtöbbet adakozó sportolók listájának első helyét szerezte meg.

Olvasói sztorik